Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Olay, öğlen saatlerinde ilçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde meydana geldi. Çarşı merkezinin orta refüjlerinde başıboş gezen yavru kedi Uğur Durna isimli vatandaşın aracın motor kısmına sıkıştı.  Araç sahibi tarafından çıkarılan kedi yol kenarına bırakıldığı esnada tekrar vatandaşların elinden kaçarak aynı aracın bu sefer ön tekerleğin jantına girdi.

Kurtarmada yetersiz kalan araç sahibi, çevredeki vatandaşların yardımıyla 2 saatlik çalışma sonucu kediyi sıkıştığı yerden tekrar çıkardı.

Kedinin hayatını kurtarmak için aracın tekerleğini söktüğünü söyleyen Uğur Durna, "Aracım seyir halindeyken bir yavru kedi koşarak aracımın altına girdi. Aşağa inip baktığımda kediyi görmedim. Aracımın motoruna baktığımda ise kedinin oraya sıkıştığın gördüm. Arkadaşımla kediyi sıkıştığı yerden çıkardık. Yol kenarına bıraktığımız esnada elimizden fırlayarak tekrar aracın altına girdi. Bir saat kedinin nerede sıkıştığını bulmak için aradık. En sonunda aracı çalıştırdığımız sırada yavru kedinin ön tekerleğini jantına sıkıştığını gördük. Çevredeki vatandaşların yardımıyla kediyi sıkıştığı yerden tekrar kurtardık. Yavru kediyi vatandaşlarımızın desteğiyle kurtardığımız için mutluyuz" dedi.

Editör: Ferhat Yiğit