ULAŞ GÜVEN/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Rehberlik ve Araştırma Merkezinde (RAM) yapılan seminere Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memduh Salih Taner, TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi (TUG) Temsilcisi Baş Astronom Kadir Uluç ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Yüksekova ilçesinde görev yapan öğretmenlere yönelik temel araştırma  kültürü geliştirilerek MEB müfredatı ile uyumlu bir çerçevede öğretmenlerin astronomi bilim ve teknoloji  konusunda gelişimini desteklemek amacıyla yapılan seminere ilgi yoğundu.

Yüksekova'da bir ilk 

Konuyla ilgili konuşan Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Astronomi semineri düzenlemek için çeşitli üniversitelerden, akademisyenler getirdiklerini söyleyen  Atael, TÜBİTAK'tan gelen baş astronotların Yüksekova’da astronomi ile ilgilenenlere daha kaliteli bir eğitim vermek amacıyla seminer düzenlediklerini ve ilçede bir ilk olduğunu belirtti. 

Atael, "Biz öğrencilerimizin sadece kendi akranlarıyla değil, dünyada akranlarıyla rekabet edebilecek hale getirmek istiyoruz. Burada belirtildiği gibi en iyi astronomileri yetiştirmek için astronomi ve uzay semineri verildi. Bu noktada Türkiye Uzay Ajansının belirlediği hedefleri öğrencilerimize, öğretmenlerimize tanıttık. Astronomi meraklısı kişiler yetiştirmek isitiyoruz. Hedef Türkiye yüzyılını dünya ya göstermektir. Bunun bir ayağı da tabi ki gökyüzü ve uzay. Bu noktada öğrencilerimize bu farkındalığı oluşturmak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Burada emeği geçen, buraya teşrif eden, eğitimimizi değerli kılan tüm hocalarıma ve eğitim benim önceliğimdir diyen Valimiz İdris Akbıyık, ilçe Kaymakamımız Ömer Çimşit’e İl Eğitim Müdürümüz Bilal Gür’e ve meslektaşım olan öğretmenlere DAKA’ya, TÜBİTAK’a Teşekkür eder ve tüm Yüksekova camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


 Eğitim programı ve içerik hakkında bilgilendirmeler yapılan seminerde Astronomi ve gözlem'in önemine değinildi.


Program akşam saat 21.30 da ilçe stadyumunda yapılacak teleskoplarla yapılacak gece gökyüzü gözlemi ile 3 gün boyunca devam edecek.

Editör: Viyan Orhan