YÜKSEKOVA-Bayrama sadece 2 gün kalmasına rağmen, Yüksekova'nın çarşı ve pazarlarda beklenen hareketlilik gerçekleşmedi.  Esnaf, bayram öncesi alışverişlerin durgunluğundan dolayı endişe duyarken, vatandaş ise her geçen gün düşen alım gücü nedeniyle alışveriş yapamadı.

Boş Mağaza
Geçen yıla göre bayram şekeri ve kıyafet  fiyatlarında yaşanan artış, bayram alışverişi yapmak isteyen vatandaşların bütçesini zorlarken. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan birçok kişi, yüksek fiyatlar nedeniyle alışverişlerini ertelemek veya kısıtlamak zorunda kalıyor. Esnaflar ise artan maliyetler ve düşük taleplerin etkisiyle zor günler geçirdiklerini belirtiyor.

Esnaf-1Esnaf olarak bayramda bekledikleri yoğunluğu yaşamadıklarını belirten Ercan Kayak, “Son 20 yılın en kötü bayramını geçiriyoruz, diyebiliriz. Bunun nedeni faizlerin artması çünkü biz mağazamızı doldurmak için ister istemez bankalardan kredi çekmek zorunda kalıyoruz. Ama artan faizler nedeniyle kazandığımızda faizlere gidiyor. Vatandaşımızın hem alım gücü hem de paramızın değer kaybetmesi esnafı gerçekten zor durumda bırakıyor” dedi.

Bayramyoğunluğu

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ