"Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi çerçevesinde yeni mahallede bulunan spor kompleksinin içinde yer alan  yarı olimpik yüzme havuzunda temmuz ayından itibaren  yüzme kursundan Bin 500 kişi faydalandı.

Yaz kursları kapsamında devam eden yüzme kursunda şuan da 600  öğrenci eğitim görüyor.Başvurunun yoğun olduğu kursta yaklaşık 500 öğrenci de kayıt yaptırmak için sırada bekliyor.

7 yaş ile 18 yaş arası öğrencilerin faydalandığı ve 5 kulvardan oluşan kursta öğrencilere başlangıçta temel teknikler, serbest stil ve sırt üstü tekniği öğretiliyor. Uzunluğu 25 metre genişliği ise 12.5 metre olan kursta öğrenciler hem yüzme öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Yüzme kurslarına yoğun bir ilginin olduğunu belirten Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İlhan Yılmaz "İlçemizde yüzme bilmeyen öğrenci kalmasın istiyoruz.

kurslarımız sadece yaz mevsimiyle sınırlı kalmayacak. 2024 - 2025 Eğitim ve Öğretim yılında da yine yüzme kursumuz devam edecek.

Çok yoğun bir ilgi var kurslarımıza şuana kadar yaklaşık Bin 500 öğrencimiz yüzme kurslarından faydalandı. Allahın izniyle bu sayı giderek artacaktır" ifadelerini kullandı.

Saffe

Fdfe

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ