Yerel

Yüksekova'da cinsiyet eşitliği toplantısı

Yüksekova Kadın derneği (YUKADER) tarafından cinsiyet eşitliği için el ele projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Abone Ol

ULAŞ GÜVEN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Double Tree by Hilton otelinin konferans salonunda yapılan toplantıda  kadına yönelik şiddete ve kadının uğradığı ayrımcılığa dikkat çekildi.

Toplumsal cinsiyet farkındalıklarının artırılması ve kadınların her alanda güçlendirilmesi  konularına değinildi.

Yüksekova Kadın Derneği, Kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürütülen bu işbirliğinde tüm katılımcılara teşekkür ederek kadın erkek eşitliğine olan inançlarının tam olduğunu ve bu mücadeleyi asla bırakmayacaklarını dile getirdi.

 Sinevizyon gösterimi, projede yer alan  veriler ile  ilgili  detaylı bilgilendirmelerin yapıldığı toplantı,  katılımcıların fikir ve önerilerinin paylaşılmasıyla son buldu.

Toplantıya Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu,Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Selami Durna, Gençlik ve Spor İlçe müdürü Sami Keskin,Siyasi Parti Temsilcileri, Mahalle muhtarları ve Yekdasder  derneği üyeleri katıldı.