DEM Parti İlçe Örgüt binası önünde düzenlenen basın açıklamasını Yüksekova DEM Parti İlçe yönetim üyesi Resul Temel okudu.

Temel,“9 Ekim’in İlk gününden bugüne toplumsal ve siyasal önemli birçok gelişmeye yol açtığı ve çözümsüzlüğü yüz yılı bulan Kürt sorununun bir sonucu olarak gelişti. Kürt halkını statüsüz ve temel haklarında yoksun bırakmayı hedefleyen komplonun arka planında uluslararası bir konsensüs yer aldı. Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek isteyen bu konsensüs, öncelikli olarak Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998 tarihinde yeni bir müdahale süreci başlattı” ifadelerine yer verdi.

A1-106

Temel "İmralı Tecrit Sistemine son vermek tarihsel bir görev ve sorumluluk olarak karşımızda duruyor. Bu amaç doğrultusunda, “Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununda demokratik çözüm” şiarı ile yeni bir aşamaya taşıdığımız Büyük Özgürlük Yürüyüşümüzü “mutlak zafer” kararlılığı ile sürdürüyoruz. 13 Ekim günü Amed’te gerçekleşecek olan “Büyük Özgürlük Mitingimiz’ de bu sürecin önemli adımlardan biri olacaktır. Savaşa karşı toplumsal barışı savunmak için, ölüme karşı barışı savunmak için, doğa ve ekolojik kıyıma dur demek için, kadın kimliğini hedef alan erkek-devlet anlayışını yıkmak için, dilimizle, kimliğimizle, tarihsel belleğimizle tüm değerlerimizi tecrit altında tutan düzene son vermek için ve de halkların ortak ve özgür yaşamı için “ Öcalan’ın özgürlüğünü ve Kürt sorununda demokratik çözüm” talebimizi yineleyeceğiz. Bu doğrultuda vicdan ve sorumluluk sahibi, demokrasi ve barış kaygısı olan her kesime sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz ”dedi.

Açıklama sonrası konuşan Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez ise tecride son verilmesi gerektiğini belirtti.

Basın açıklamasına Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, DEM Parti ilçe Eş Başkanları Ercan Sevmez ile Filiz Saygı, ve  Barış Anneleri katıldı.

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ