Yerel

Yüksekova’da Dilimli Barajı’nda bir skandal görüntü daha!!

Yüksekova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Dilimli Barajı'ndan skandal görüntüler gelmeye devam ediyor. Baraj suyuna karışan dereye atılan çöpler tepkilere neden oldu.

Abone Ol

VİYAN ORHAN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

YÜKSEKOVA-Yüksekova-Esendere karayolu üzerinde 2,5 kilometre alan üzerine kurulan Dilimli Barajı’nda daha önce de çevre köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından koyunlar yıkandı. Şimdi ise İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağı Güveç (Xurekan) köyünden, Dilimli Barajına akan bir dereye atılan çöpler ve hayvan leşleri tepkilere neden oldu. Köy sakinleri derenin temizlenmesi için birçok kez müracaatlarda bulunduklarını ama derenin temizlenmediğini belirtti.

“KÖYÜMÜZE ÇÖP KONTEYNIRLARI İSTİYORUZ”

 Çöplerin beş yıldır derede biriktiğini söyleyen köy sakini Melek Han, “Bu çöpten dolayı çok rahatsız oluyoruz. Çöp yerimiz olmadığı için köylü mecbur çöpünü buraya atıyor. Köyümüzde çöp konteynırları yok. Bu dere Yüksekova’nın içme suyu olarak kullandığı Dilimli Barajı’na akıyor. Millet çok rahatsız oluyor. Çocuklarımız yaşlılarımız bu suyu içiyor ve hasta oluyorlar. Belediye ekiplerinden biran önce köyümüze konteynır getirmesini istiyoruz. Ayrıca deredeki çöpün de temizlenmesini istiyoruz. 5-6 yıldır bu çöpler burada. Kaç kere müracaat ettik ama gelen olmadı” dedi.

“ BİZİM İÇİN DEĞİLSE BİLE YÜKSEKOVA HALKI İÇİN TEMİZLENSİN”

Birçok kez belediye ekiplerine müracaatlarda bulunduklarını ifade eden Berivan Şanlıtürk ise,  "Tüm köylü bu durumdan çok rahatsız. Birçok kez başvurularda bulunduk. Fakat hiçbir sonuç alamadık. Köyümüzden geçen bu dere Yüksekova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Dilimli Barajı’na akıyor. Bizim için yapılmayacaksa en azından 120 bin nüfuslu Yüksekova halkı için temizlensin. Görüyorsunuz kir içinde.  Benim evim buraya yakın ve ben bu sıcakta kokudan dolayı pencereyi açamıyorum. Niye bizim köye hizmet verilmiyor. Esendere Belediyesi’ne gidin her yerde çöp konteynırları var hatta belediye araçları en ücra yere bile temizlik yapıyor. Bizim belediye yanı başındaki Aşağıgüveç Köyüne neden gelmiyor? Nasıl diğer köylere hizmet veriliyorsa bize de verilsin.  Çocuklarımız bu kokudan dolayı hasta oluyor” diye konuştu.