YÜKSEKOVA

Yüksekova’da Diyarbakır mitingine gitmek isteyenlere izin verilmedi

DEM Parti’nin pazar günü Diyarbakır’da yapmayı planladığı özgürlük mitingine Yüksekova’dan katılmak için Diyarbakır’a gitmek isteyen gruba valilik kararı gerekçe gösterilerek izin verilmedi.

Abone Ol

 DEM Parti, Diyarbakır’da 13 Ekim Pazar günü ‘Özgürlük mitingi’ düzenleyecek. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın konuşmacı olarak katılacağı mitinge Diyarbakır Valiliği yasaklama kararı aldı. Karar sonrası Yüksekova’dan Diyarbakır mitingine katılmak isteyen gruba polis izin vermedi.

Grup DEM Parti İlçe bürosunun önünde toplanarak basın açıklaması ve 2 dakikalık oturma eylemi düzenleyerek kararı protesto etti.  Basın açıklamasını okuyan Yüksekova İlçe Eş Başkanı Ercan Sevmez Diyarbakır Mitingini hatırlatarak uygulanan yasak kararına tepki gösterdi.  

Sevmez, “ bugün buradan Diyarbakır’a gitmek için bir araya geldik. Ne yazık ki Diyarbakır’a gitmemize izin verilmedi. Bu ayrımcılık neden bize yapılıyor. Biz bu haksızlığı ve zulmü kabul etmiyoruz. Tüm halkımızın 13 Ekim’de Diyarbakır’da tek ses olmasını istiyorduk. Bu miting cezaevlerinde yıllardır tutulan tüm yurttaşlarımızın özgür kalması için yapılacaktır. Bu talebimiz demokratik ve insanidir” dedi.

Grup basın açıklamasının ardından sloganlar eşiğinde 2 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Grup oturma eylemi sonrası DEM Parti ilçe binasına geçti.