YÜKSEKOVA- Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan ihale sonucu  Yüksekova’ya doğalgaz boru hatları 2022 yılında döşenmeye başlandı.  3 yıl önce başlatılan 38 kilometrelik projenin yüzde 60’ı tamamlanırken yaşanan aksaklıklar nedeniyle yüzde 40’ı ise hala bitirilmedi.

BOTAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN GAZETEMİZE DOĞALGAZ AÇIKLAMASI

İlçede yıllardır merakla beklenilen doğalgaz boru hattının bitirilmemesine vatandaşlar sık sık tepki gösterirken Gazetemiz muhabiri  Viyan Orhan’ın BOTAŞ Tedarik ve Sözleşmeler Daire Başkanlığından aldığı bilgilere göre Yüksekova BOTAŞ Boru hattı için iki ihale yapıldı.

Doğalgaz1-1

Ankara BOTAŞ Doğalgaz Boru Hattı Tedarik ve Sözleşmeler Daire Başkanlığında yapılan ilk ihaleye herhangi bir firmanın katılmadığını aktaran yetkililer, 12 Temmuz 2024 tarihinde yapılan ikici ihalenin ise YCS ile ortak girişimi olan Bilar Analitik Anonim firmanın teklif verdiği ancak teklifin komisyon tarafından değerlendirme aşamasında olduğu belirtildi.   

Doğalgaz çalışmalarının ne zaman devam edeceği belirsizliğini korurken vatandaş ise verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor.

Doğalgaz-3

Doğalgaz3

Doğgalgaz2

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ