Yerel

Yüksekova’da domates hasadına başlandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ilkbaharda ekimi yapılan domateslerin, sonbaharın yaklaşmasıyla hasadına başlandı.

Abone Ol

METİN TEK / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Yüksekova’da ilkbaharda ekimi yapılan domateslerin, sonbaharın yaklaşmasıyla hasadına başlanırken, Antalya’nın domatesini aratmadı. Yüksekovalı çiftçiler arazilerinde ektikleri domateslerden hem satışını yapacak hem de ev yemeklerinde kullanacak.

Vatandaşların geçmiş yıllarda sadece bahçelerinde ve kendi ihtiyaçları doğrultusunda domates ektiğini ifade eden Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, “’Üreten Bir Yüksekova İçin’ diyerek ilçenin dört bir yanını tarımla buluşturmasıyla bölge sebzede artış gösterdi. Yüksekova Ziraat Odası öncülüğünde Büyükçiftlik Beldesi Cilo dağların eteklerinde ilkbahar aylarında 10 dönümlük arazi üzerine domates ekimi gerçekleştirildi . Cilo dağlarının eteklerinde bereketli toprakların verimiyle domatesler kırmızı-pembe renkleriyle güzel bir rekolte verdi. Çiftçiler kasa kasa domates kaldırırken, Antalya’nın meşhur domatesini aratmadı. Çiftçiler domateslerini kışlık yiyeceklerinde kullanmak üzere evlerindeki bodrumlarda muhafaza ederken, geri kalan kısmını ise ev bütçelerine katkı sağlamak için satışını da yapacaklar” dedi.

"Üreten bir Yüksekova için çalışıyoruz"

İlçenin her tarafını tarımla buluşturduklarını belirten Geçirgen, "Cilo dağlarının eteklerinde ilkbaharda ekimini yaptığımız domateslerin şimdi de hasadına başladık. Çiftçilerimizle ve özellikle kadın çiftçilerimizi ön plana çıkartarak evsel hizmetlerden ziyade ekonomi katkıda bulunacaklar . 10 dönümlük arazide ektiğimiz domateslerde çok güzel verim aldık. Bundan sonra gelen domateslerimizi iç piyasaya vereceğiz. Biz de Yüksekova kendi kendine yetecek duruma gelene kadar var gücümüzle çalışacağız. Kadınlarımız ev kışlık ihtiyaçlarını bununla giderecekler. İnşallah bundan sonra hedefimiz Yüksekova’yı tarımla buluşturmak olacak. Üreten bir Yüksekova için çalışacağız’’ dedi.

"Cilo dağlarından gelen sular hasılata bereket getirdi’’

Çiftçiler bundan sonra üretecek olması Yüksekova'nın kazancı olacağonı diyen çiftçi olan Reyhan İnce isimli kadın ise ‘’Sağolsun Yüksekova Ziraat Odası öncülüğünde 10 dönümlük arazi üzerinde domates ekimini yaptık. Şükürler olsun Cilo dağından gelen sular sayesinde hasılat bereketli oldu. Domateslerimiz hem kırmızı, hem de pembe renklerle gün yüzüne çıktı. Gayet güzel olmuşlar inşallah bundan sonrada da aynı verim olacak. Bize bu güzel desteği sunan Perviz Geçirgen'e teşekkür ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.