Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde İlyas Tekgöz isimli iş insanı, bir yıl önce ilçenin Güngör Mahallesinde tekstil fabrikası kurdu. Tekgöz, fabrika inşa edeceği arsa üzerindeki elektrik direğinin kendisine engel olduğunu belirterek direğin kaldırılması için çeşitli müracaatlarda bulundu. Ancak bütün müracaatlara rağmen elektrik direği kaldırılmayınca işletme sahibi çareyi direğin etrafında inşaatı örmekte buldu.
Fabrikanın içinden geçen elektrik direğinde yüksek gerilim hatları yer alırken iş sahibi can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirterek yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

1-562
“TÜM MÜRACAATLARIMIZA RAĞMEN BU DİREK KALDIRILMADI”
Tekgöz, “Ben buraya kumaş üretim tesisini kurdum. Şuan bir yağmur yağsa benim ipliklerim, kumaşlarım hepsi kullanılamaz hale gelir ve iş yerimi su basar.  Çünkü çatım açık. Tüm müracaatlarımıza rağmen bu direk kaldırılmadı. Biz kendi ürünlerimizde kumaşı üretmek zorunda olduğumuz için kumaş makinasını getirmek zorundaydık.  Makine aldığımız için de mecburen fabrikanın inşaatını tamamlamak zorunda kaldık” dedi.

2-508
“YÜKSEKOVA’DA MÜRACAATLAR AĞIR İŞLİYOR”
Resmi işlemlerin ağır işlediğini kaydeden Tekgöz, Burada bir emniyet müdürünün imzası yaklaşık bir- iki hafta sürüyor. Evraklar VEDAŞ’a gidince bu sefer  Hakkari’de bekletiliyor. 2 haftadır VEDAŞ Müdürlüğü’ne gidiyorum, evraklar hala imzalanmamış.  Bir evrak maksimum e-imza ile  imzalanması 3 iş günüdür. Direk bizim özel mülkiyette olmasına rağmen hala kaldırılması. İşlemlerin hızlandırılıp direğin kaldırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

4-335

Tekstil-2

Muhabir: VİYAN ORHAN - BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ