Yerel

Yüksekova’da eski hükümlülere iş kurma desteği

Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü iş birliğiyle ilçede çeşitli suçlardan dolayı cezaevine giren kişilere yönelik proje hazırladı.

Abone Ol

 ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Modern infaz sistemi kapsamında, hükümlü ve denetimli serbestlik  kapsamındaki yükümlülerin tahliyelerinden sonra topluma kazandırılması, kişisel becerilerini geliştirmesi, istihdam sağlanması, meslek edinmesi ve sosyal faaliyette bulunmasına destek sağlanması için çalışma başlattı.

Projelerle eski hükümlüler aldıkları eğitim sonrası devlet desteğiyle kendi işlerini kurabiliyor.

 Bu kapsamda “Kendi İşini Kurma” projesi kapsamında Yüksekova’da 176 hükümlü devlet desteğinden yararlanarak topluma kazandırıldı.

Aldığı destekle aile geçimlerini sağlayan birçok hükümlü, işlerini geliştirerek istihdam da yarattı.

Proje kapsamında oluşturulan fondan sağlanan maddi desteğin bedeli her yıl değişirken projeleri kabul edilerek kendi işini kurma imkanı yakaladı.

En fazla proje hazırlayan Denetimli Serbestlik Müdürlükleri arasında Yüksekova’da yer aldı.

Kırsal kesimde önemli iş kolu olan küçük-büyükbaş hayvancılık en çok hibe desteğini alan sektör oldu.

Bu kapsamda  2018 yılından 2023 yılları arasında Yüksekova’da büyükbaş hayvan desteği alan hükümlü sayısı 37,  küçükbaş hayvan desteği alan hükümlü sayısı 134 ,  arıcılık desteği alan hükümlü sayısı ise 18 ve diğer sektörlerde 5 hükümlü projeden yararlandı. Toplamda 176 hükümlü devlet desteğinden yararlanarak iş sahibi oldu.

Hükümlüler Yüksekova’da 26 Şemdinli’de 16 ve Derecik’te 13 okulun tadilatını yaptı. İlçenin değişik kurumlarında da fidan dikti.

Öte yandan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Yüksekova Kızılay Şubesi maddi durumu yeterli olmayan ailelere Gıda, Giyim, Kırtasiye ve nakdi yardımda bulundu.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’da kışlık yakacak yardımında bulundu.