Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Halk Eğitim müdürlüğü bünyesinde çalışan Usta öğreticilerin düzenlediği veda yemeğine katılan Kenan Canan'a Yüksekova Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Derneği, (YÜKMEUSDER ) emeklerinden dolayı plaket takdim edildi.

Verilen veda yemeğinde konuşan Canan kuruma yeni müdür atandığı gerekçesiyle ayrıldığını ifade ederek:

"Bu kısa süre içinde bir yandan kurumumuzun mimari çözüm arayışlarını tamamlamaya uğraş verirken, diğer yandan kurum olarak Yaygın Eğitim alanında bizde varız dedik ve çalışmalarımızla kendimizi ispat ettik. Bu yoğun çalışma sürecinde merkez binamızda, bölge mahallelerinde, okullarda, kurum ve kuruluşlarda, köylerde, ihtiyaç duyulan her yerde çeşitli kurs programları oluşturduk. Açmış olduğumuz kurslarla Genel Müdürlüğümüzce istenilen kursiyer hedefine ulaşmayı başardık. Kreatif ve yenilikçi sosyal etkinliklerimizle  kurumumuzun vizyon ve misyonunu her kesime duyurmaya çalıştık. Her zaman,her yerde, herkes için eğitim deyip, 'Yüksekova’da Öğrenme Hayat Boyudur' sloganıyla yolumuza sağlam adımlarla devam ettik.

 Bu süreçte beraber çalışma fırsatı yakaladığımız Mülki İdari Amirlerime, İl ve İlçe Milli Eğitim Yöneticilerine, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerine kuruma verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim.  Kıymetli Usta öğreticilerimiz, "Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır" düsturu ile ilk günkü heyecanla sizlerle çalışmanın mutluluğunu ve başarmanın hazzını yaşadık. Her projemiz, bize bir sonraki proje için büyük motivasyon kaynağı oldu. Sizlerin desteği ve gayreti ile her geçen gün kurumumuzu bir adım ileriye taşıdık.  Bu hisleri yaşamama vesile olan, birlikte çalıştığım Müdür Yardımcılarına, Öğretmenlere, Usta Öğreticilere, Memurlara, Temizlik Personeline, Kursiyerlere, Okul Aile Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerine ve bugüne kadar çalıştığım okulların tüm paydaşlarına yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. 

 Görev sürem içerisinde her zaman anlayış ve nezaket çerçevesinde çalışmaya gayret ettim. Buna rağmen yürüttüğüm görevin gerektirdiği sorumluluklar nedeniyle, süreç içerisinde sizleri kıracak durumlar yaşamış olmamız muhtemeldir. Bu durumların kişisel tutumlardan değil, üstlendiğim görevin sorumluluk ve gereklerinden kaynaklandığını bilmenizi isterim. Bu anlamda bana hakkınızı helal etmeniz çokça kıymetlidir.

Hoş sedalar, güzel izler bırakmış olabilmenin umuduyla ailem Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden ayrılmanın verdiği hüzün ile tüm sevdiklerimi Allah'a emanet ediyor sevgiyle sarılıyorum" dedi.

Konuşma sonrası Yeni Halk Eğitim Müdürü Atilla Yiğit, Canan'a teşekkür ederek plaket verdi. 

Editör: Erkan Çobanoğlu