Yerel

Yüksekova’da havaların soğuması aktarlardaki yoğunluğu arttırdı

Yüksekova’da etkili olan yağışların ardından hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte soğuk algınlığına karşı bünyesini güçlendirmek isteyen vatandaşlar aktarlarda hareketlilik oluşturdu.

Abone Ol

ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Yüksekova’da iki gündür süren sağanak yağışların ardından sıcaklığın düşmesiyle beraber artan gribal enfeksiyonlara karşı vatandaşlar eczanelerden daha çok şifalı bitkileri tercih ediyor.

Soğuk algınlığı için çeşitli bitkilerin karıştırılarak hazırlanan kış çayının tüketilmesini öneren aktarlar şifalı bitkilerin hasta olunmadan tüketilmesini öneriyor.

Özellikle içerisinde kuşburnu, zencefil, ıhlamur,ve tarçının karıştırılarak hazırlandığı kış çayının gribal enfeksiyonlara karşı  iyi geldiğini söylüyor.

Aktar Mustafa Kaplan Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır aktarcılık  işiyle uğraştığını söyledi.

Dükkanında her hastalığa  karşı şifalı bitkilerinin olduğunu belirten Kaplan şunları kaydetti:

“Hastalıklara ve gribal enfeksiyonalara karşı halkımız eczanelerden daha  çok bize geliyor.  Burada en çok sattığımız ürünler Zencefil, Tarçın, Kuşburnu,Karanfil, Karabiber, Ihlamur başta geliyor. Bunları dakış çayı olarak tüketiyorlar. Ayrıca mide rahatsızlığı, baş ağrısı, migren gibi hastalıklara karşı da bitkilerimiz mevcuttur. Soğuk algınlığına karşı  vatandaşlar en çok  Zencefil, Tarçın, tüketiyor.” İfadelerini kullandı.

Vatandaşlarda gribal enfeksiyonalara karşı aktarları tercih ettiklerini belirterek, aktarlarda aldıkları bitkiler sayesinde hastalıklara karşı korunduklarını söyledi.