Yerel

Yüksekova’da hayvancılık gelişiyor

Hayvancılığı ve çiftçiliği geliştirme projesi kapsamında Hakkari ve ilçelerine hayvanların sulama ihtiyacının karşılanması amacıyla svatlar dağıtılıyor.

Abone Ol

ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Bölgede tarım ve hayvancılığı geliştirmek için Hakkari ve ilçelerinde İl Özel İdaresi tarafından çalışma yürütülüyor.

Yürütülen çalışmalar neticesinde köyden kente olan göçünde önüne geçilmesi hedefleniyor.

Tarımsal Hizmetler Müdürü İbrahim Besi Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Projesi ( DAP) İdaresi tarafından bölgeye svatlar gönderildiğini söyledi.

Bölgenin bir çok yerine hayvan sulama svatları dağıttıklarını ifade eden Besi, Bu kapsamda  4 bin 350 küçükbaş hayvan dağıttık. Geçen yıl da 2 Bin küçükbaş dağıtmıştık. Toplam 400 aileyi kentten köye dönmelerini sağladık. Bu konuda Hakkari Valisinin de çok büyük katkıları oldu. Şu an Çukurca köyüne 26 svat verdik. Hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanların su ihtiyacını karşılanması için.Diğer köylerimize de hemen hemen 20’nin üzerinde svatları dağıttık. Köylerin hayvan sayılarına göre bu sayılarımız değişiyor.  Bayramdan sonra 2 Binin üzerinde svat almayı planlıyoruz. Katkılarından dolayı Doğu Anadolu Projesi ( DAP) İdaresi  Başkanına da çok teşekkür ediyoruz. İfadelerini kullandı.

 Çukurca köyü muhtarı Fevzi Oyman ise eskiden svatlarımız vardı onlarda bozulunca müdürümüzden talepte bulunduk. Sağolsun  Bize yeni svatlar getirdi.Emeği geçen devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyorum.