Sokakta yaşayan köpeklerin öldürülmesini içeren yasanın Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından tepkiler sürüyor.

Türkiye’nin dört bir yanında tepkiler sürerken Yüksekova’da bir grup hayvansever de yasayı protesto etti.

Yasaya tepki göstermek için ilçenin Cengiz Topel Caddesi ve İpekyolu Caddesi’nde duvarlara ve direklere broşür asan hayvanseverler Yüksekova Belediyesi’ne yasayı uygulayacak mısınız’ diye sordu. 

“HAYVANLARIN CANI BU KADAR UCUZ OLMAMALI”

Grup adına açıklamalarda bulunan Hayvansever Raperin Çoğaç,  yasanın hayvanseverlerin gözünde utanç belgesi olarak tarihe geçeceğini kaydederek, “

“Hayvanlara yönelik şiddetin bu kadar yaygın olduğu bir ülkede, böyle bir yasa çıkararak, sorumlulara aslında bir nevi “devam edin, nasılsa cezanız hafif” mesajı veriliyor. Yasa, hayvanlara karşı işlenen vahşetlere karşı gerçek bir caydırıcılık sağlamadığı gibi, suiistimalleri önlemekten de acizdir. Hayvanların canı bu kadar ucuz olmamalı! Bu yasa, hayvanları korumak yerine, onları daha fazla tehlikeye atan bir düzenleme olmaktan öteye geçmiyor. Hayvan hakları adına ciddi bir adım atılmadığı sürece, bu tür göstermelik yasalar yalnızca hayvanseverlerin acısını ve öfkesini katlamaktan başka bir işe yaramayacak”.

Çoğaç, gerçekleştirdikleri eylemde çevreden olumlu tepkiler aldıklarını  söyleyerek, “Her şehirde olduğu gibi ne yazık ki bizim şehrimizde de bu katliamı savunacak merhamet yoksunu insanlar olacaktır. Fakat bizler onlara karşı dimdik ayakta duracağız. Hayvan haklarını ayaklar altına alan bu yasaya karşı dimdik durmaya devam edeceğiz ve halkı bu konuda bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Gün boyunca yaptığımız çalışmalara çevreden çok olumlu tepkiler aldık. temennimiz belediyenin mecliste gösterdiği dik duruşu göstermesi ve bu katliama ortak olmamasıdır. Ve bir de insanların gözleri Yüksekova Belediyesi'nin bu konuda atacağı adımda. Biz de buradan soruyoruz; Belediye bu katliama ortak olacak? dedi.

2-501

3-423

5-234

7-143

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ