Yerel

Yüksekovalı öğrenci 7 yıldır yetkililere sesini duyuramadı

Yüksekova’da 2016 yılında yaşanan çatışmalarda zarar gören internet hatları, aradan geçen zamana rağmen onarılmadı. İlçenin İpekyolu Mahallesinde yaşayan Sinan Erhan isimli vatandaş 7 yıldır internet sıkıntı yaşadıklarını ve gerekli tüm mercilere başvurmasına rağmen mağduriyetinin giderilmediğini belirtti.

Abone Ol

VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Yüksekova’da 2016 yılında yaşanan çatışmalar  sonucu 5 mahallede sabit  internet hatları zarar gördü. Aradan geçen zaman diliminde ilçe genelinde başlatılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile birçok eksik giderilirken internet için atılan adımlar yetersiz kaldı.  Çalışmalar ana caddeler üzerine yoğunlaşırken, ara sokaklarda yetersiz kalındı.

 Çarşı merkeze 500 metre uzaklıkta bulunan İpek Mahallesi Hacı Sabancı caddesinde yaşayan üniversite öğrencisi Sinan Erhan isimli vatandaş sabit internet hatlarının çekilmemesinden dolayı mağduriyet yaşadığını ve konuyla ilgili birçok kez dilekçeler vermesine rağmen mağduriyetinin giderilmediğini aktardı.   

SESİMİZ ARTIK DUYUN”

Üniversiteyi açıktan okuduğu için internete sık sık ihtiyaç duyduğunu ifade eden Erhan, “Mahallemizde 2016 yılından beri internet alt yapısı olmadığı için sıkıntılar yaşıyoruz. Bizler 2017’den beri gerek Hakkâri’deki gerek Yüksekova’daki Türk Telekom’a dilekçelerimizi gönderdik. Buradaki bayilere sorunu birçok kez anlattık. Bize tek dedikleri şey dilekçeleri bırakın ilgileneceğiz. Sizi arayacağız gibi şeylerdi. Ama 7 yıldır bu sorun hala çözüme kavuşmuş değil. Bu mağduriyeti sadece ben öğrenci olarak yaşamıyorum. Burada çevrimiçi satış danışmanlığı yapan komşularımız internetten dolayı çarşı merkezine gelip işlerini halletmek zorunda kalıyorlar. Cezaevindeki yakınları ile görüntülü arama yapamayan insanlar yine çarşıya gelmek zorunda kalıyor. Ayrıca birçok öğretmen mahallemizde yaşıyor. Onlarda  ne yazık ki bu konuda mağdur. Burası çarşıya 500 metre uzaklıkta Merkez Cami’nin hemen ilerisinde yer alıyor. İpek Mahallesi Hacı Sabancı caddesi olarak geçiyor. Düşünün ki burada alt yapı yok. Hani merkeze uzak olsa yine anlarım ama hemen çarşının dibinde yer alıyoruz ve hala 7 yıldır bu sorunla baş başayız. Buradan başta Türk Telekom olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum. Bu mağduriyetimiz biran önce giderilmesini rica ediyorum. Sesimiz duyun artık ” dedi.