YÜKSEKOVA

Yüksekova’da izinsiz yapılan bahçe duvarları yıkılıyor

Yüksekova Belediyesine bağlı Fen işleri müdürlüğü ekipleri ilçenin yeni mahallesinde Belediye imar işleri müdürlüğünden gerekli izinler alınmadan inşa edilen bahçe duvarları ve müştemilatlar için yıkım kararı aldı.

Abone Ol

Bu kapsamda Yeni mahallede yıkım kararı verilen bahçe duvarları ve müştemilatlar  için sabah saatlerinde ekipler yıkım çalışması başlattı.

Ekipler eski mezbaha olarak anılan güzergahtan başlayarak Fatih Sultan Mehmet İlk ve Ortaokulunun bulunduğu 1114 no.lu sokakta ki bahçe duvarlarının yıkım işlemlerini sürdürdü.

İtfaiye ekipleri de yıkım esnasında etrafa toz saçılmaması için de tazyikli su sıktı.

Yıkım işleminin bitmesiyle yol genişletme çalışmaları yürütülecek güzergahta alt yapı işlemlerinin de bitmesiyle  güzergaha Bitümlü Sıcak Karışım ( BSK) denilen sıcak asfalt dökülecek.

Daha önce mahalle sakinleriyle bir toplantı gerçekleştiren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri  mahalle sakinlerinin duyarlı yaklaşımından dolayı da teşekkür etti.

Yapılan yıkım çalışmalarını yerinde takip eden Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı Şoreş Diri, “Yoğun bir programla ilçemize hizmet odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eş zamanlı olarak birçok çalışma yürütmekteyiz. İlçemiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. İlçemiz Yeni Mahallede yıkım çalışmalarına katıldık. Daha önce dar bir sokak olan 1114 nolu sokağımız genişletildi ve asfalt dökümü için hazır hale getirildi. Yıkımda bize destek olan duyarlıkları ile bize güç veren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.