ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Hollanda Büyükelçiliği İnsan Hakları Fonu katkısıyla kadınların ayrımcılıkla ve şiddetle mücadele edebilmesi ve toplumsal cinsiyet  farkındalığını yaygınlaştırmak kamu ile sivil toplum arasındaki  işbirliğini geliştirmek amacıyla "Eşitlik İçin El Ele" projesini yürütüyor.

Bu proje kapsamında Hakkari ilinin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde ve buralarda ki bazı köylerde 502 kadın ve 300 erkek olmak üzere toplamda 802 kişiyle görüşerek cinsiyet eşitliği analizini ortaya çıkardı.

Projede, Şemdinli ve Çukurca ilçeleriyle Yüksekova ve bağlı beldelerde elde edilen veriler 13 Temmuz 2023'te Sivil toplum kuruluşları, Kamu kurum ve kuruluşları ve basınla Double Tree by Hilton otelinde paylaşmak amacıyla bir toplantı düzenlenecek.

Yüksekova Kadın Derneği (YUKADER) Başkanı Hatice Temir Bozdağ, yaptığı açıklamada, Bölgede kadın profilini ortaya çıkarabilmek için hane ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yapılan çalışma ile seçilen bölgelerdeki kadın ve erkeklerin  demografik yapısını,eğitim durumunu,çalışma hayatını , Sosyal hayat, geleneksel değerler ve kadın hakları başlıkları içeren sorular sorduklarını belirten Temir, Kadına yönelik şiddetİ bakış açılarını toplumsal cinsiyet perspektifinden anlamaya çalıştık. Yapılan araştırma ile elde  edilen sonuçların analiz edildiği bu raporu bir çok yönden bölgede yaşayan kadın ve erkeklerin değerlerini ve pratiklerini karşılaştırmalı olarak ortaya koymayı amaçladık. Dedi.

Editör: Viyan Orhan