YÜKSEKOVA

Yüksekova’da katı atık transfer istasyonu kurulacak

Toplum ve çevre sağlığı için önemli bir proje olan çöp taşıma istasyonunun Yüksekova Belediyesi tarafından kurulması hedefleniyor.

Abone Ol

Yüksekova’da Katı Atık Tesisi’nin kurulması ile birlikte vahşi depolama alanları tarihe karıştı. İlçelerde toplanan çöpler katı atık tesisinde dönüştürülerek ekonomiye katkı sağlıyor.

Yüksekova’da çevre ve toplum sağlığı açısından tehlike oluşturan evsel atıkların yeniden değerlendirilmesi ve depolanması amacıyla katı atık tesisine götürülmek üzere çöp taşıma istasyonu kurulması hedefleniyor.

İlçe merkezine uzak bir noktasına yapılması planlanan istasyonun makinleri ilçeye gelmeye başladı.

Modern transfer istasyonlarının kurulmasıyla birlikte vahşi depolamanın önüne geçilirken, kontrolsüz atılan atıkların çevreye olan olumsuz etkileri kontrol altına alınarak kirliliğin ortadan kaldırılması da amaçlanıyor.

İlçe belediyelere ait çöp kamyonlarının bertaraf tesislerine ayrı ayrı gitmesi yerine transfer istasyonlara gelerek katı atıklarını bırakmasının ardından Yüksekova Belediyesine ait daha büyük hacimli araçlar bu evsel atıkları bertaraf tesislerine taşıyacak.