YÜKSEKOVA

Yüksekova'da kayakçılar için yeni bir tesis yapılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sporcuların daha sağlıklı ve kaliteli bir ortamda çalışabilmeleri için Kamışlı köyü yakınında yeni bir tesis yapılıyor.

Abone Ol

Hakkari Valiliğince  İl Özel İdaresi tarafından Yüksekova'ya bağlı  Kamışlı köyü yakınında 400 metrekare alan üzerinde kayak sporcuları için Kayak Eğitim Merkezi yapılıyor.

Yüklenici firma tarafından yaklaşık 10 gündür çalışmalara başlanan alanda yapılacak Kayak Eğitim Merkezi 2 kattan oluşacak.

60 kişi kapasiteli yapılacak  Kayak Eğitim Merkezinde ilk etapta konaklama,kafeterya ve yemekhane bölümleri yer alacak.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, yaptığı açıklamada,Yüksekova'da kayak sporu için bir tesis yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Yapılacak olan  tesisin 400 metrekare alan üzerinde kurulacağını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

Tesisimiz 60 sporcu kapasiteli olacak. İçerisinde kafeterya,yemekhane ve konaklama hizmeti olacak.Tesis kış mevsiminde kış sporları için yaz mevsiminde ise tekerlekli kayak ve paten sporları için hizmet verecek.Tesisimizi yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz.Sporcu potansiyelinin yüksek olduğu ilçede yapılmakta olan yeni tesis bölgeye katma değer katacak. Tesisimizin şimdiden bölgemize hayırlı olmasını diliyorum."ifadelerini kullandı.