ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ.COM

Karayolları Genel Müdür vekili Mücahit Arman, Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sami keskin’in girişimleri sonucu ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyünde sporcu eğitim merkezinin olduğu alanda yaklaşık 3 bin metrekare alanda yapılacak olan pistte çalışmalar başladı.

İş makineleri tarafından zemin düzeltme çalışmaları yapılan alanda kumlama ve stabilize çalışmalarının bitirilmesinin ardından ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak pistin bu sene içerisinde hazır hale getirilmesi bekleniliyor.

Milli Kayakçı fikren Ören Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, 1982 yılından bu yana kayak sporuyla ilgilendiğini söyledi.

Kayak sporuyla ilgili kayak dalında yüzlerce sporcu yetiştirdiklerini belirten Ören:

"Onlarca milli sporcu yetiştirdik. Ulusal ve uluslararası alanda çok önemli başarılarımız oldu.

Bunların hepsini zor şartlar altında yaptık. Tekerlekli kayak antrenmanlarımızı daha  önce karayolunda çevre yolunda yapıyorduk.

Şuan bize yeni bir pist yapılıyor. Çok mutluyuz. İnşallah yeni pistimizin tamamlanmasıyla  Yüksekova’da daha iyi şartlarda sporcularımızı yetiştireceğiz." dedi.  

Tekerlekli kayak sporcuları da yeni yapılacak pistten dolayı çok mutlu olduklarını zor şartlarda çalıştıklarını bu pistle daha güzel performanslar ve başarılar elde edeceklerini söyledi.

Editör: ULAŞ GÜVEN