YÜKSEKOVA

Yüksekova’da köpekler kümese girerek çok sayıda tavuğu telef etti: Aile mağdur oldu

Yüksekova ilçesinin Güngör mahallesinde yaşayan Nizam Boz isimli vatandaşın tavuk kümesine başıboş köpekler girdi. Köpekler kümeste bulunan çok sayıda tavuğu telef ederken aile mağdur olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.

Abone Ol

Edinilen bilgilere olay dün akşam Güngör mahallesinde bulunan Nizam Boz isimli vatandaşın tavuk kümesinde meydana geldi.

Akşam saatlerinde mahalleye gelen başıboş köpekler Boz ailesinin tavuk kümesine girdi.  Kümese dadanan köpekler çok sayıda tavuğu telef etti.

Sabah saatlerinde kümese bakmaya giden Boz, kümesin kapısının açık olduğunu ve çok sayıda tavuğunun telef olduğunu gördü.

Karşılaştığı manzara karşısında şoka uğradığını aktaran Boz mağdur olduğunu söylüyor. 

 Boz o anları şöyle aktardı: “Kümesimde  60'a yakın tavuğumu vardı. Sabah saatlerinde tavukları bahçeye bırakmak için kümese gittim. karşılaştığım manzara karşısında şok oldum. Dün gece saatlerinde başıboş köpekler kümese girerek tavuklarımdan yiyebildiği kadar yedi. diğerlerini ise boğmuş. diğer tavuklarım ise büyük ihtimalle kapı açıldığı için kaçmışlar. Çok üzgünüm. Çok özenerek tavuklarımı yetiştiriyorudum ama başıboş köpekler yüzünden tavuklarımdan oldum. Çok mağdurum" dedi.