YÜKSEKOVA

Yüksekova’da kum yıkama-eleme tesisi kurulacak

Yüksekova’da Suüstü Köyü’nde( Şakitan) Kum eleme, yıkama tesisin inşaatına başlandı.

Abone Ol

İlçeye 16 kilometre uzaklıkta bulunan Suüstü Köyü’nde Tahirhan Oğuz tarafından Kum eleme, yıkma tesisi kuruluyor.

6 dönümlük arazide kurulacak olan tesiste ilk etapta 5 kişi istihdama edilecek. Tesiste iri boyutlu taşların kırılmasıyla veya dere yataklarından çıkartılan çakılların inşaatlarda beton olarak kullanılması amacıyla daha rafine bir hale getirilecek.

Konkasör tesisi olarak da bilinen kırma, eleme ve yıkama tesisi büyük boyuttaki taşların ufaltılarak betonun hammaddesini oluşturan kumun üretilmesini sağlayacak.

“VATANDAŞIMIZ KUMU PAHALI ALMAMASI İÇİN TESİSİ KURUYORUZ”
Vatandaşa hizmet amaçlı tesisi ilçeye kazandırmayı hedeflediğini aktaran Tahirhan Oğuz, “Vatandaşımız kumu pahalı almaması için tesisi kuruyoruz. Halkımız sıva, yer şapı, drenaj gibi işler için kumu Hakkâri’den almak zorunda kalıyor. Bu tesisi kurduktan sonra kumu kendimiz üreteceğiz. Ne kadar erken tesisi kurarsak vatandaşmış için o kadar iyi” dedi.

“KURUMLAR BİZE ÇOK ZORLUK ÇIKARTTI”
Yarın itibarıyla kurulumuna başlayacaklarını belirten Oğuz, “ Tesisin tüm işlemleri tamamladık. Yalnız ruhsat alırken çok zorlandık. Kurumlar bize çok zorluk çıkarttı. Bu hizmeti ilçemiz için yapıyoruz. Bu ilçemiz için bir yatırım. Kurumlar bu kadar zorluk çıkartmaması gerekiyordu. Kurumların bu konuda iyileştirilmesini istiyoruz. En kısa zamanda tesisimizi kuracağız ”ifadelerine yer verdi.

Oğuz vatandaşa ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını kaydederek, tesis 5 dönümlük araziye kurulacağını ve köylerinde işe ihtiyacı olan6 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi. Tesisin kurulması ile birlikte vatandaşlar sıva, yer şapı, drenaj için kum bulabilecek.