ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Hakkâri Üniversitesi Yüksekova Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan  Yüksekova Kültür Sanat ve Spor Topluluğu tarafından " Lösev Farkındalığı "Semineri verildi.

Bu kapsamda  Hakkari Üniversitesi  Öğretim Görevlisi Burhan Yılmaz Yüksekova Meslek Yüksekokulu'nun konferans salonunda Üniversite öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik verdiği seminerde  yaşamanın ve yaşatmanın önemine değindi.

Lösemili Çocuklar Vakfı (Lösev) konusunda öğrencileri bilgilendirdi.Lösemili Çocuklar Vakfının çalışmalarına destek verilmesini Yüksekova da yaşayan Lösemili bireyler içinde gereken çalışmaların yapılması noktasında çalışmaların başlatılması gerektiğini belirtti. 

Program başında öğrencilere Lösev'in rengininin simgesi olan  turuncu renkli kurdelalar dağıtıldı.
Turuncu kurdelaları  öğretmen ve öğrenciler gün boyu yakalarına taktı.

Seminerin sonunda  Yüksekova Kültür Sanat ve Spor Topluluğu  Başkanı Hamit Altıntaş, 8 yıl boyunca lösemi tedavisi gören kardeşinden bahsederken bu tür bireyler için moral motivasyonun değerli olduğu  ve onları iyileştirmede en önemli etken olduğunu söyledi.

Gençlik Merkezi çalışanları Lösemi hastalığına dikkat çekmek için ellerinde taşıdıkları renkli kağıtlarla çektikleri video da manevi destek verdi.


 

Editör: Erkan Çobanoğlu