Yerel

Yüksekova'da mahalle halkının çöp tepkisi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, iddiaya göre belediye ekiplerinin iki gündür gelmemesi üzerine mahalledeki çöpler konteynerlerden sokaklara taştı.

Abone Ol

VİYAN ORHAN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Yüksekova’nın Yeşildere Mahallesinde biriken çöpler mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. İddaya göre Mahallede bulunan konteynerlerdeki çöpler, ekipler tarafından 2 gündür alınmadı. Çöpler, konteynerlerden sokaklara taştı. Mahallenin birçok noktası çöp içinde kalırken, bölge halkı ise sıcaklıkların arttığı bugünlerde yaşanan olaya tepki gösterdi. Biriken çöpler sebebiyle sokak hayvanları ve sineklerin de arttığını söyleyen mahalleli, çöplerin bir an önce alınması gerektiğini belirtti.

Özellikle mevsim sıcaklıkların artığı bu dönemde ortaya çıkan manzaranın kabul edilemez olduğunu belirten Ercan Torsun, "Yüksekova Belediyesi, iki gündür mahallemizden çöpleri toplamıyor. Sokağın vaziyeti ortada. Hasta olmaktan korkuyoruz. Ne ekip geliyor ne çalışan geliyor. Çöpler hem çok kötü kokuyor hem de hastalık yayıyor" dedi.

Yüksekova Belediyesi'nin bir an önce olaya el atması gerektiğini belirten Hasret Işık, "Çöpler çok kötü bir durumda. Havalar çok sıcak ve çöpler hastalık yayıyor. Belediye sanırım çalışmıyor. Bütün her yerde çöpler yığılı bir şekilde duruyor. Mahalleye adeta mikrop yayılıyor. Bunların yanı sıra her yer sinek doldu. Bunu temizlemek belediyenin işi. O yüzden bir an önce gerekeni yapsınlar" ifadelerini kullandı.