ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ 

Yüksekova Belediyesi tarafından yapılan beton yol ihalesi kapsamında başlatılan yol çalışmaları ilçenin değişik mahallelerinde devam ediyor.

 Bu kapsamda Baskın Kardeşler firması tarafından 5 mahallede toplam 8 güzergahta alt yapı üst yapı çalışmaları yürütülüyor.

Bozuk olan yolları stabilize eden ve genişletme çalışmaları yapan firma beton asfalt dökerek yolları daha  modern bir görünüme kavuşturuyor. 

 Söz konusu noktalarda 20 gündür  silindirle sıkıştırılmış beton çalışması yürüten firma yetkilileri 45 gün içerisinde çalışmaları tamamlayıp geçici kabul aşamasına getirmeyi planlıyor.

 Bu kapsamda Güngör Mahallesi dere yanında çalışma yürüten ekipler  7 metre genişliğinde 780 metre uzunluğundaki yola beton asfalt döktü.

İnşaat Mühendisi Doğan Baskın Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada, Yüksekova’nın mahallelerinde silindirle sıkıştırılmış beton yol çalışması yaptıklarını söyledi.

 Güngör mahallesi dere yanı yolunun beton işleminin tamamlandığını belirten Baskın, "Burada sadece  kaldırım ile asfalt işlemimiz kalmıştır. Yüksekova genelinde  çalışma yürüttüğümüz 3 Bin 600 metre yolumuz  var. Şu an çalışma yaptığımız yol 7 metre genişliğinde 780 metre uzunluğunda her tarafında bir buçuk metre kaldırım olmak üzere bir yolumuz bulunmaktadır.

Yol silindirle sıkıştırılmış betondur.Kaldırımlarımız ise bitümlü sıcak karışımı bir asfalt tabakayla kaplanacaktır. Beton işleminden önce 3 farklı tabakamız bulunmaktadır. Önce 15 cm ham topraktan ayırmak için bir iyileştirme tabakamız ardından 15 cm redmiks tabakamız daha sonra sıkışmamış kalınlıkta 15 cm betonumuz bulunmaktadır.

Beton ve asfalt yolları karşılaştırırsak artıları vardır eksileri vardır. Artılarını sayacak olursak daha ekonomiktir tamamen yerli ve milli kaynaklardan üretimi vardır. Bakımı daha kolaydır ama asfalt yola göre daha düşük konforludur" ifadelerini kullandı.

Editör: Erkan Çobanoğlu