Yerel

Yüksekova’da Mevlid-i Nebi etkinliğinde madde bağımlılığına dikkat çekildi

Yüksekova İlçe Müftülüğünce "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında ilçede bulunan bir düğün salonunda konferans düzenlendi. Konferansta son dönemlerde artan madde bağımlığına dikkat çekildi.

Abone Ol

NEVZAT ALTER/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Yüksekova’da Mevlid-i Nebi, cami ve din görevlileri haftası kapsamında Yüksekova İlçe Müftülüğü  Güngör mahallesinde bulunan bir düğün salonunda vatandaşlara konferans verildi. "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" temasıyla gerçekleştirilen programda konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, ailelere, çocuklarının dinin gerektirdiği gibi yetiştirmek, kötü davranışlardan uzaklaştırmak gerektiğini söyledi.  

“Çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için dine yönelmeli”

Kaymakam Çimşit ayrıca son dönemlerde artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekerek ailelere çağırıda bulundu. Çimşit,  “Bazen aileler bizi ziyaret ediyor. Gözyaşı içerisinde evladının madde bağımlısı olduğunu veya alkol kullandığını, bu zararlı alışkanlıkların tuzağına düşen evlatlarının kurtaramadıklarını söylüyorlar. Bu tuzağa düşen evlatlarımız para bulamadığı zaman kendi evlerindeki eşyaları satıyor. Ailesine şiddet uyguluyor. Çoğu zamanda hırsızlığa başvuruyor. Bu sorunlara çözümü bir yere kadar üretebiliyoruz.  Madde bağımlılığı kişini kendisi bırakmayı istemeli. Ailelere bu durumda çok iş düşüyor. Çocuklarımız peygamberimizi, imanımız, istikametimizi ve dinimizi iyi tanımalı, bunun yolu da camilerimize kuran kurslarımıza 4-6 yaş çocuklarımızı göndermemiz gerekiyor.  Çocuklarımızı gençlerimiz bu tür kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en iyi yolu camilerimizde vakit geçirmesidir” dedi.