Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Yüksekova’da Kuruköy İlk ve Ortaöğretim okulunda bu sene 4’üncü sınıfa geçen öğrencilerin öğretmenleri aynı okulda 1’inci sınıflara verildi.

Öğretmenleri ile 3 yıldır birlikte olan minikler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne seslenerek öğretmenlerini geri istediler.

Veliler, 4'üncü sınıfa geçen çocuklarının öğretmenlerinin değiştirilmesine tepki için okul bahçesinde toplandı. Veliler, 3 yıl boyunca çocuklarını okutan öğretmenlerinin değiştirilmesi nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. 

Mm-152

“ÖĞRETMENİMİZ VERİLENE KADAR HİÇBİR VELİ ÖĞRENCİSİNİ OKULA GÖNDERMEYECEK”

Velilerden Semra Çınar Öğrencisinin öğretmenini başka bir sınıfa verildiği için yarı yolda bırakıldıklarını söyleyerek,” Çocuklarımızın öğretmenleri 1’inci sınıflara verildi. Bu yüzden öğrencilerimizin psikolojisi bozuldu. Buradan sesimizi duyurmak istiyoruz; lütfen yardımcı olun öğretmenimizi geri verin. Öğretmenimiz verilene kadar hiçbir veli öğrencisini okula göndermeyecek” dedi.

Veli Nergiz Altan, “Öğrencilerimiz öğretmenlerini çok seviyorlar.  Bu çocuklar, 1'inci sınıf öğrencisi değil; hepsi 4'üncü sınıf öğrencisi, aklı yerinde çocuklar. Bu sene son senemiz. Son senemiz niye heba olsun. Öğrencilerimiz okula gitmek istemiyor. Kendi branşı olmayan öğretmen istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerini isteyen Öğrenciler ise öğretmenlerini çok sevdiklerini ve öğretmenleri olmadan okula gitmek istemediklerini ifade ettiler.   

Ff-167

Muhabir: VİYAN ORHAN - YÜKSEKOVA HALKIN SESİ