Hakkâri’nin Yüksekova İlçesinin Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu'nun dış kapısının olduğu sokakta araçların geçmesinin öğrenciler için tehlike oluşturduğunu belirten veliler, çözüm için yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

F-41

Öğrencilerin her gün tehlike dolu sokakta araçların arasında yürümek zorunda kalıyor.

2-518

Sokakta araçların park etmesi nedeniyle de öğrencilerinin sokakta yürümekte zorlandığını ifade eden veliler sokağın trafiğe kapatılmasını istedi.

“YETKİLİLERİN TEDBİR ALMASINI İSTİYORUZ”

Çocukların güvenliği için okul çıkış saatlerinde sokağın araç trafiğine kapatılması gerektiğini belirten öğrenci velisi Dilan Erez, “Cumhuriyet ilköğretim okuluna giden 2 öğrencimiz var. Okul çıkış saatlerimizde çok sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle öğlen saatlerinde sabahçılar çıkıp öğrenciler geldiği için çok yoğunluk oluyor. Çocuklarımız güvenli bir şekilde gelip geçemiyor. Bu yolun alternatif başka bir yolu olmasına rağmen sürücüler ısrarla bu yolu kullanıyor. Bu konuda yetkililerin tedbir almasını istiyoruz” dedi.

8-116

“ÖĞRENCİLERİMİZ ZOR DURUMDA KALIYOR”

Her an bir kazanın meydana gelebilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Tülin Güliz ise okulun çıkış saatlerinde  yolun trafiğe kapatılmasını  istediklerini ifade etti.

Okulda 2 öğrencisi bulunan Serdar Kaya’da, “Okul çıkışlarında sokak dar olduğu için trafik sıkışıyor. Öğrencilerimiz zor durumda kalıyor. Öğrencisi olmayan araç bile yol park ediyor. Buda öğrencilere tehlike yaratıyor. Yetkililerden önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Öğrenci taşımacılığı İrfan Bülbün 3 yıldır aynı okulda çalıştığını hatırlatarak, “ bu yolda özellikle öğrencilerin çıkış saatlerinde bazı araçlar gelip geçiyor. Sürücülerden rica ediyorum; okul geliş ve çıkışlarında bu yolu kullanmasınlar. Çok yoğunluk oluyor. Öğrenciler gelip gitmekte zorlanıyor”

3-436

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ