NEVZAT ALTER / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

1970 ‘li yıllarda Cizre’den Yüksekova ilçesine yerleşen Onursal ailesinin fertlerinden Halit Onursal, 1973 yılından beri 50 yıldır Yüksekova’da kırtasiye işletmeciliğini yapmaktadır. Aynı zamanda Yüksekova’da ve Şemdinli’de ulusal gazete ve dergi bayiliğini açtı.

Onursal’ın açtığı ilk kırtasiye işletmeciliğinden 25 yıl sonra  Yüksekova’da ikinci kırtasiye açıldı. Onursal 2019 yılında sağlık sorunlarından dolayı emekliliğe ayrılarak kırtasiye işletmeciliğini bırakmasına rağmen her yıl durumu iyi olmayan öğrenciler için kaynak dergi ve kitapları yayın evlerinden temin ederek uygun bir fiyata öğrencilere dağıtıyor.

Üniversite ve liseye hazırlanan öğrenciler, kitapların pahalı olmasından dolayı kitap almakta zorluk çekiyor. Bu yüzden Onursal, yıllardır çalıştığı yayın evlerinden Yüksekova’da okuyan ve durumu iyi olmayan öğrenciler için kampanyalar düzenleyerek kaynak dergi ve kitaplar konusunda destek olmaya çalışıyor.  

14 kitaptan oluşan kitap setlerini maliyetine temin ederek Yüksekovalı öğrencilere dağıtan Onursal, bunları alamayan öğrenciler için hayırseverlerden, iş insanlarından, STK lardan ve duyarlı insanlardan destek istedi.

ONURSAL, DURUMU OLMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

Yüksekova'da okulları gezen ve durumu iyi olmayan öğrencileri tespit ederek lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere kaynak kitapları dağıtan Onursal, Yüksekova’da öğrencilerin yararına  bir öğrenci derneğini kurma hayalinin olduğunu fakat yeteri destek görmediği için bunun sonuçsuz kaldığını ifade etti.

Halit Onursal; “Bu yaşıma rağmen  yayın evleri ile irtibat halinde olup kitap kampanyalarından yararlanak öğrencilerimize kaynak, dergi ve kitapları temin etmeye maliyetine çalışıyorum. Bu konuda tüm hayırseverlerden, iş insanlarımızdan kaynak kitaplar alabilmemiz için destek istiyorum. 14 kitap 500 TL'ye mal oluyor.  Piyasa değeri 3000 ile 3500 TL arasıdır.  Kitap sayısı sınıflara göre  değişiyor.

8. Sınıflar için: 12 Kitap  ve 5 dergi,

9.  Sınıflar için:  14 Kitap, 

10. Sınıflar için: 14 Kitap,

11. Sınıflar için: 10 Kitap sayısal. 8 Kitap eşit ağırlık ve 5 adet yaprak test hediye.

12. Sınıflar için: 6 Kitap sayısal ve 5 adet yaprak testi.  6 Kitap sözel ve 5 adet yaprak testi.  6 Kitap eşit ağırlık ve 5 adet yaprak testi.

Burdaki amacımız Yüksekovalı öğrencilerimize destek olmak, öğrencilerimizi kitapsız bırakmamaktır. Türkiye’de hizmet veren Final Yayın evi ile çalışıyorum. 

Bu kampanyayı desteklemek isteyenler bana değil, direk yayın evine ödeme yaparak öğrencilerimize destek olabilirler.  Bu yaptığım iş için hiçbir maddi çıkarım yoktur. Sadece gönüllü bir hayırsever olarak bu konuda çalışıyorum. Herkes beni tanıyor. Halkımız için emek veriyorum” ifadelerini kullandı.

KAMPANYADAN YARARLANMAK İSTEYENLER VE KAMPANYAYA DESTEK VERMEK İSTEYENLER İÇİN İLETİŞİM NUMARASI:

0542 449 47 33 - HALİT ONURSAL

Editör: Haber Merkezi