Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneğinin katkılarıyla Özel Ak Umut Yolu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde  özel gereksinimli bireyler için kaynaştırma etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, ardından istiklal marşı okundu.

Etkinlikte konuşan Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, Düzenlenen etkinliğin kendisi için önemli bir hatıra olduğunu söyledi.

Özel gereksinimli çocuklarla tanıştığını onların sıkıntılarını dinlediğini belirten Akın şöyle konuştu:

"Bu atmosferde çocuklarımıza eğitim veren öğretmenlerimizi, milli eğitim kurumunu tebrik ediyorum. evlatlarımızın bundan sonra her türlü ihtiyaçlarında yanında olmaya devletin imkanlarını seferber etmeye gayret göstereceğiz.İnşallah bu evlatlarımızı geleceğe hazırlamak için onların ailelerinin yüklerini paylaşmak için canla başla çalışacağız." dedi.

Cbvxb

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu ise "Hakkari ve ilçelerinde bulunan özel gereksinimli çocukların yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz.Hiçbir özel gereksinimli kardeşimiz yalnız değildir.Onların yanında ilk başta devletimiz sonra biz varız. Özel gereksinimli kardeşlerimize 9 adet tekerlekli sandalye getirdik.Katkılarından dolayı hayırsever iş adamlarımıza da çok teşekkür ediyoruz."ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Kaymakam Akın, Özel gereksinimli çocukların el emeği ürünlerin yer aldığı  sergiyi gezdi.

Ardından ailelerle sohbet eden Akın onların sorun ve taleplerini dinledi.

Etkinlikte 9 akülü tekerlekli sandalye 2 pediatrik tekerlekli sandalye ve 80 spor ayakkabısı özel gereksinimli çocuklara dağıtıldı.

Etkinlik çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.Etkinlikte Kaymakam Akın'a İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürü İskender Akdoğan da eşlik etti.

Fdytre65

Gfdtert

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ