YÜKSEKOVA

Yüksekova’da Özel Halk Otobüs şoförleri bozuk yollara isyan edip kontak kapattı!

Yüksekova’da Esentepe Mahallesi TOKİ konutlarına taşımacılık yapan Özel Halk Otobüs şoförleri bozuk yollardan dolayı araçlarının zarar gördüğünü belirterek kontak kapattı.

Abone Ol

Esentepe (Bajerge) Mahallesinde yer alan TOKİ konutlarının yollarında oluşan derin çukurlar araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor. İlçede S.S. 3 Nolu Kooperatife bağlı şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Özel Halk Otobüs şoförleri yolları gerekçe göstererek çalışmayacaklarını aktardı.

YOLLAR ONARILMADAN TAŞIMA YAPMAYACAKLAR!

Yollarda oluşan derin çukurlar araçlarında hasara neden olduğunu aktaran şoförler yollar onarılmadan taşıma yapmayacaklarını ifade ettiler.  

8 bin nüfusluk Mahallede ise vatandaşlar kontak kapatma eylemi nedeniyle mağdur durumda.

Belediyeye birçok kez müracaatlarda bulunmalarına rağmen herhangi bir yanıt almadıklarını aktaran otobüs şoförü Bahtiyar Doğmaz, “Yollar yüzünden geçen gün aracıma 16 bin TL masraf yapmak zorunda kaldım. Bizde vatandaşı mağdur etmek istemiyoruz ama bu çukurlar bizi çok zarara sokuyor. Bizde bu yüzden yollarımız yapılana kadar çalışmama kararı aldık” dedi.

“MUHTAR, BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK HERKES DURUMA SESİZ”

Otobüs şoförü Vahit Akınlar ise toplu taşıma araçlarının yükünün ağır olduğunu hatırlatarak, “Aracımız çukurlara vurduğumuzda tekerlek bilyesi ya da ön düzen bozuluyor. Aracımız kalkış yaptığında vatandaşta çok rahatsız oluyor. Bizde çok sıkıntı yaşıyoruz. Biz yetkililerden yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Kaymakam bey buradan birçok kez geçiyor. O da görüyor. Neden yollarımızı yapmıyorlar. Muhtar, Belediye ve Kaymakamlık herkes duruma sesiz. 3 defadır araç tekerleğimi değiştiriyorum yazık değil mi? Bize bir çözüm bulmak zorundalar” diye belirtti.

Kontak kapatma eylemi nedeniyle mağdur olan vatandaşlar işlerine zamanında yetişmediklerini ve yetkililerden soruna bir an önce çözüm bulmalarını istediler.