Yerel

Yüksekova’da patates fiyatları cep yakıyor

Yüksekova’da kışın en çok tüketilen sebzelerin başında gelen patates tezgahlara gelmeye başladı. Geçen sene fiyatı 6 TL'ye satılan patates bu sene yüzde yüzlük bir artışla 12 TL’ye satılıyor.

Abone Ol

VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

YÜKSEKOVA - Havaların soğumasıyla kış hazırlıklarına başlayan Yüksekovalılar, ilçede üretimi yapılmayan ancak çevre illerden kamyonlarla ilçe merkezine getirilerek satılan patates tezgahlara gelmeye başladı. Her sene olduğu gibi bu senede ilçenin Cengiz Topel caddesinde satışa sunulan patatesin fiyatı cep yakıyor.

Geçen sene kilosu 6 liraya satılan patatesin fiyatı bu sene 12 liraya kadar yükseldi. Patates satıcıları, patates fiyatında nakliye ve girdi maliyetinin de etkili olduğunu belirten vatandaşlar her yıl kış mevsiminde büyük rağbet gösterdikleri patatesleri bu sene almakta zorlandıklarını söyledi.  

  “BU YIL GEÇTİĞİMİZ YILLARA GÖRE SATIŞLAR FİYAT ARTIŞINDAN DOLAYI AZ”                                         
İlçede, sonbahar mevsiminde çevre illerden getirilen patatesin cadde ve sokaklarda satışa çıkarıldığını  söyleyen Alper Çelik," 15 yıldır patates satıcılığı yapıyorum. Her sene, sonbaharda tırlarla Bitlis-Ahlat’tan ilçeye patates getiriyorum. Patatesler kıştan Haziran’a kadar bozulmadan kalıyor. Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre satışlar fiyat artışından dolayı az. Bilindiği gibi mazotun litresi 40 lira olmuş. Haliyle patatesin fiyatı da yükseliyor. Benim gibi birçok insan bu şekilde geçimini sağlıyor. Ekim ayı ile beraber satışlarım başladı. Vatandaşların kışa doğru patates alacağını düşünüyorum. Özellikle köylerde yaşayan vatandaşlar, kışın yolları kardan kapandığı için kilolarca patates stokluyor" dedi.

Patates satın almak isteyen bir vatandaş ise, “Fiyatlar geçen seneye oranla çok yüksek. Bu sene almakta zorlanıyorum. Umarım kışa doğru fiyatlar biraz daha düşer” şeklinde konuştu.