YÜKSEKOVA

Yüksekova'da pistten çıkan uçakla ilgili bakandan açıklama

Ankara Esenboğa Havalimanından saat 11.30’da havalanan uçak Selahaddin Eyyubi Havalimanına iniş yaptığı sırada kayarak pistten çıktı. Konuya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 185 yolcu ve 7 mürettebatın uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edildiğini açıkladı.

Abone Ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Selahattin Eyyubi havalimanında pistten çıkan ve çamura saplanan ve doluluk oranının tam olduğu uçakta bulunan yolcularda her hangi bir yaralanma olmazken Havalimanı yetkilileri yolcuların tahliyesi için çalışma başlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuya ilişkin x platforumdan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı’na sefer yapan AJET'e ait VF 4316 sefer sayılı uçak 13:18’de iniş esnasında pistten çıkmış; uçağın ön dikme kısmı toprak alana girmiştir. 185 yolcu ve 7 mürettebatımız uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edilirken; olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Sürece ilişkin teknik incelemeler devam etmektedir. Tüm yolcularımıza ve uçuş ekibimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"dedi.