Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, esnafın bayram öncesi sahte para mağduriyeti yaşadığını anımsatarak halkın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Çoğaç, "Kurban Bayramı'nın yoğunluğunu yaşadığımız bu günlerde, işletmeleri ziyaret eden müşterilerimizin sayısı artmakta ve dolayısıyla iş yoğunluğu da artmaktadır. Ancak bu dönemde dikkat etmemiz gereken önemli bir konu var: sahte para riski. Maalesef, bayram dönemlerinde bazı dolandırıcılar fırsatçılık yaparak işletmelerimize sahte paralar verme girişiminde bulunabiliyorlar.

Esnaf ve sanatkarların sahte para konusunda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Müşterilerden alınan paraların özellikle dikkatle incelenmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması, esnaf ve vatandaşların zarar görmesini engelleyecektir. Paranın üzerindeki detayları kontrol etmek ve sahtelik belirtileri konusunda personelimizi de eğitmek önemlidir," dedi.

Çoğaç ayrıca, sahte para ve dolandırıcılık vakalarının önlenmesi için özellikle büyük miktarda para ile işlem yapan vatandaşların daha tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Çoğaç, son olarak, "Sağlıklı ve huzurlu bir bayram dönemi geçirmenizi diler, işletmelerinizde başarılı ve kazançlı günler temenni ederiz" ifadelerini kullandı.

Vedat Çoğaç-1

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ