VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Yüksekova'da aylardır ilçede sıcak  hava etkisini gösterirken, bugün ilçenin öğlen  saatlerinde başlayan sağanak yağış  hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Yüksek kesimlerde etkili olan yağış ilçeye bağlı Köyçük (Muşan) köyünde sele neden oldu. Yaşanan sel felaketinde İki vatandaşa ait 2 at telef olurken 2 bin bağ otda zarar gördü. ayrıca köyde  birçok ev, ahır, bahçe, ağaç,  yol zarar gördü.

Olayın yaşanması üzerine bölgeye giden Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, yaşanan sel felaketini nedeniyle köyde icelemelerde bulunup, köy halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

GEÇİRGEN; VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Haberi duyar duymaz bölgeye intikal ettiklerini belirten Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, “Bugün Köyçük (Müşan) köyündeyiz.  Öğlen saatlerinde başlayan sağanak yaş sele döndü. Köyün hemen hemen her yeri zarar gördü. Haberi hemen duyduğumuza ekibimizle gelip incelemelerde bulunduk. Özellikle çiftçilerimizin zarar gören alanlarını inceledik. Sulak alanlar da zararın boyutu daha büyük. Ahırlar ağaçlar, bağ, bahçe ve 2 bin bağ ot zarar gördü. İki vatandaşımıza ait iki at sele kapılıp telef olduğu bilgisini aldık . İnşallah bir daha bu gibi durumlar yaşamayız. Çiftçilerimizin zararını tespit edip gerekli yerlere ulaştıracağız. Elimizden geldiğince  vatandaşlarımızın yanında olacağız. Burdan tüm köylü halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

"TEK GEÇİM KAYNAĞIM OLAN ATIMI KAYBETTİM "

Yaşanan sel felaketinde tek geçim kaynağı olan atını kaybettiğini söyleyen  Hasan Kırmızıtaş  o anları şöyle aktardı,  "Bugün saat 12.00 civarlarında bu felaketi yaşadık. 2 atımız telef oldu. Biri selde kayboldu, biri de burada öldü. Ayrıca  2 bin bağ otumuz zarar gördü. K ışlık depomuzdaki tüm yiyeceklerimiz çamur içinde kaldı. Çok mağduruz. Çocuklarımla beraber ölem atımıza çok üzüldük.  Bizim geçim kaynağımızdı. Yetkililerden bu felaketi görmelerini ve bize yardım etmelerini bekliyorum" şeklinde konuştu. 

Büyük zarar gördüklerini belirten çiftçi İzzettin Kırmızıtaş ise, “Saat 12 sıralarında köyün üstündeki yüksek yaylada aniden yağmur bastırdı. Ondan sonra aniden sel oldu. Haberimiz yoktu. Şiddetini sizde görüyorsunuz. Her yer çamur içinde. İki atımız telef oldu. 2 bin bağ otumuz sele kapıldı. Yetkililerden zarar gören köylülerimize yardım etmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Erkan Çobanoğlu