Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Selami Durna, Karayollarına ait olan yerin şehrin görüntüsünü bozduğunu ve yerin şehir dışına çıkarılması gerektiğini belirterek yetkililere çağırda bulundu.

"ULAŞTIRMA BAKANIMIZDAN RANDEVU ALAMADIK"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan YÜTSO Başkanı Salih Özdemir, “Böyle bir yerleşkenin şehir merkezinde olmaması gerektiğini defalarca eski bölge müdürü Hasan Ali Arslan'a ve yetkililere ilettik. İçerisinde kurum işi gereği ağır vasıtalar girip çıkıyor. Biz konu ile iligili çözüm için birçok kez Ulaştırma Bakanımıza ulaştırmaya çalıştık. Fakat görüşme veya randevu fırsatı bulamadık. Tarihi İpekyolu'nda olduğu için bir an önce 117. Karayolları Şefliğinin şehir dışına taşınması gerekir. Örneğin orası bir okul veya çok kapsamlı bir spor lisesi olabilir. Bunun yanı sıra arsası üniversiteye bağışlanabilir” dedi.

Salih Özdemir 1

“YÜKSEKOVA SÖZ KONUSU OLUNCA KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KÖR, SAĞIR VE DİLSİZİ OYNUYOR”
YESOB Başkanı Vedat Çoğaç da
“Karayolları bölge müdürlükleri veya şeflikleri şehrin içinde yer edinmezler. Kendileri için de iyi bir şey değil. Vatandaşa ne kadar yakın olursa o kadar sorunları artar. Sağlık açısından  da riskli bir durum. Yüksekova halkı adına Sayın valimizden rica ediyorum; şehir değişiyor, dönüşüyor, büyüyor. Yüksekova Devlet Hastanesi'nin tam karşısında 78 bin metrekare arazi zaten karayolu için tasis edilmişti. ama yapılması. Yine Güçlü Köyü civarında 173 bin metre kare arsa tahis ettiler, yine yapılmadı.  Karayollarının oradan taşınması gerekiyor. Vatandaşında itiraz ettiği durumlar var. Şehrin içinde olması gereken kaymakamlık ve diğer kurumlar şehir dışında. Bu vatandaşları özellikle kışın baya zora sokuyor.  Onları buraya taşıyabiliriz. Karayollarına dışarıdan bir yer tahsis edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Çoğaç : "Sayın valimiz Ali Çelik olmasa Karayolları çalışmayacaktı. Yüksekova söz konusu olunca Karayolları Bölge Müdürlüğü kör, sağır ve dilsizi oynuyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Orta refüjün yapılması karayolları gibi bir kurum için maliyeti ne kadar yüksek olabilir ki ? Söz konusu yüksekova olunca hiçbir şey yapılmıyor.  Orta Refüj yazın toz, kışın çamur oluyor" şeklinde konuştu

Vedat Çoğaç-7

"KARAYOLLARI ŞEHRİN VİTRİNİNİ BOZUYOR"
YŞBO Başkanı Selami Duna
ise şunları kaydetti: “Yıllardır beklediğimiz bir konu ile karşı karşıyayız. Bizde umut ediyoruz karayolları şehir dışına çıksın diye. Her yerde baktığımız zaman karayolları 30 kilometre şehir dışında. Bize göre doğru olanı da budur. Bu dönemde karayollarının şehir içinde olmaması gerekir. Karayolları şehrin vitrinini bozuyor. Onun yerine bir hükümet konağının yapılmasını istiyoruz. Karayollarının ise şehir dışına çıkarılmasını talep ediyoruz. Yetkililer inşallah sesimizi duyar"

Selami Durna

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ