Yaklaşık 140 Bin nüfusa sahip Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde  otopark sorunu sürücüler için git gide büyük bir sorun olmaya devam ediyor.

Sürücüler bazen park yeri bulabilmek için çarşı merkezini bir kaç defa turlamak zorunda kalıyor.

Yaklaşık 3 Bin aracın trafiğe kayıtlı olduğu ilçede  park sorunu giderek büyürken  araç sürücüleri de yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesi için  bir araç otoparkının yapılmasını istedi.

Sürücülerden Ömür Safalı yaptığı açıklamada park sorununu sürekli yaşadıklarını söyledi.

Esnafın ve sürücülerin de bu konuda hatalı olduklarını belirten Safalı" Esnaf yolun ortasına  park etmemizi engelleyecek bir şeyler bırakıyorlar. Bazı sürücülerde yanlış park ederek başka araçlarada park sorunu yaratıyorlar. Yetkililerden bu konuda bize yardımcı olmalarını bir otopark yapılmasını istiyoruz."

Fderr4Ew

İsmet Fırtına isimli sürücü ise "Çarşı merkezinde bir park bulabilmek için 6 defa tur atıyorum ama yine de yer bulamıyorum. Park edecek yer sıkıntısı çekiyoruz. Bir otopark olsaydı çok iyi olurdu."

Toptancı esnafı Mikail Dinler de "yaklaşık 140 bin nüfuslu bir ilçede yaşıyoruz. Park sorunu sıkıntısını çok fazla çekiyoruz. Ben bir toptancı olarak eşyamı teslim edebilmek için bazen 10 tur atmak zorunda kalıyorum. Çünkü yer bulamıyorum.Bu konuda yetkililerin bu konuyu bir çözüme kavuşturmalarını istiyoruz.Aracı durdurduğum zamanda birinin mutlaka araçta olması lazım ki arkada ki araç mağdur olmasın."

Xcfdr

Sürücülerden Mustafa Ölmez ise" Park sorununu çok çekiyoruz. 10 dakikalık bir iş için aracı bir yere park edemiyoruz. Mecbur park eden araçların yanına kısa bir süreliğine park ediyoruz. Oda büyük sıkıntı trafiği engellemek istemiyoruz. uygun bir yerde bir araç otoparkı olsa biz de bu sıkıntıları çekmeyiz. Burada bir 10 dakika durabilmek için iki tur atmak zorunda kaldım. Hastamızda var. Bu şekil de park ettiğimiz zaman polis ceza yazıyor. Ben birkaç defa bu şekil ceza yedim. Bazen araçlar dikine park ediliyor buna da dikkat etmemiz lazım. Yetkililerden bu konuda bir çözüm üretmelerini bekliyoruz. Bir otopark yapılırsa bu sıkıntıların çoğu yaşanmaz."

Xvzfde

Vxdfes

Vxzre5

"

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ