YÜKSEKOVA

Yüksekova’da TOKİ tapuları Pazartesi günü dağıtılacak

Yüksekova'da 2019’da TOKİ’lere yerleştirilen vatandaşlar 6 yılın sonunda tapularını pazartesi günü almaya başlayacaklar.

Abone Ol

 YÜKSEKOVA - Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) ilçedeki olaylar sırasında evleri hasar gören aileler için yaptırılan 3 bin 63 konutun tapuları Pazartesi günü teslim edilmeye başlanacak.

“70 HANEYE PAZARTESİ GÜNÜ TAPULARI DAĞITILACAKTIR”

Tapuların ilk etapta 70 haneye verileceğini ifade eden Esenyurt Mahalle muhtarı Sezai Açıkel , “Daha önce bildiğiniz üzere Esenyurt TOKİ konutları için ve Yüksekova’da bulunan 1,2 ve 3’üncü etap diye nitelendirdiğimiz TOKİ konutlarının tamamı için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze ve devletin ilgili kurumlarına müracaatlarda bulunmuştuk.  Yaklaşık 1 haftadır 1’inci etap diye nitelendirdiğimiz bölgede borcu olmayan yaklaşık 70 haneye pazartesi günü tapuları dağıtılacaktır” dedi.

“BORCUNU ÖDEYENLER TAPUSUNU ALABİLECEK”

Borcunu ödeyen mülk sahiplerinin tapuları teslim edileceğinin altını çizen Açıkel, “Tabii sadece bu kadarıyla kalmayacak burada ikamet eden vatandaşlarımıza ricamız şudur: Çevre şehirciliğe veya TOKİ yönetimine olan borçlarını biran önce ödesinler. Böylelikle tapularını alabilecekler. Buradan da başta sayın valimize, kaymakamımıza, TOKİ Yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.
6 yıldır tapularını almayı bekleyen vatandaşlar ise mutlu olduklarını ifade ettiler.