ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari ve ilçelerinde yaklaşık 25 Bin öğrencinin katıldığı ve 4 alan üzerinden değerlendirilen sınavda Yüksekova Şemsettin Onay Anadolu lisesi Sayısal, Eşit Ağırlık ve Yabancı Dil alanlarında İl Birinciliği çıkararak önemli bir başarıya imza attı.

Eşit Ağırlık İl Birincisi Derya Sönmez İlk 2 Bin, Sayısal İl birincisi Edanur Orhan İlk 4 Bin Yabancı Dil İl Birincisi  Seyhan Özpazar ise Türkiye sıralamasında ilk 7 Bine girerek önemli bir başarı elde etti.

Yabancı Dil İl Birincisi Seyhan Özpazar Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada iki senedir sınava çalıştığını söyledi.

Yabancı dile merakının ilkokuldan beri olduğunu belirten Özpazar, “Sınava düzenli olarak 3 saat çalışıyordum.Sürekli soru çözüyordum, pratik yapıp konuları tekrar ederek verimli sonuçlar aldım.

Bu süreçte okulun katkısı çok oldu. Onların sayesinde belli başarılar elde ettik. Hedefim İngilizce öğretmeni olmak. Okuyacağım üniversitede belirli bir yere gelmek kendimi geliştirmek istiyorum. Yurt dışına çıkmayı İngilizce pratik yapmayı çok istiyorum” dedi.

Edanur Orhan ise sayısalda il birincisi olduğunu belirtti.

Günde 7 saat çalıştığı anlatan Orhan, "Konu tekrarı yaptım soru çözümlerine ağırlık verdim. Okul müdürüne öğretmenlerime ve ailem bana çok yardımcı oldu bu süreçte.hedefim tıp okumak inşallah hedefime ulaşırım" ifadelerini kullandı.

Editör: Ferhat Yiğit