YÜKSEKOVA

Yüksekova’da yamaç paraşütü eğitimi başvuruları başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2023 yılında Yüksekova Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde açılan Yüksekova Sportif Havacılık Akademisinde yamaç paraşütü eğitimi  başvuruları başladı.

Abone Ol

Ülkemizde  ve Dünyada hızla gelişen Yamaç paraşütü sporu Hakkari bölgesinin uygun coğrafi yapısının uygun olması nedeniyle bölgede eğitimi verilmeye başlandı.

Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün  Sportif Havacılık Akademisi binasında verilen eğitimde şuana kadar 45 erkek ve 15 kadın olmak üzere 60 kişi eğitimlerini başarıyla tamamlayarak uluslararası geçerliliğe sahip yamaç paraşütü pilot belgelerini almaya hak kazandı.

Türk Hava Kurumu Eğitmen Pilotu Hasan Tur öncülüğünde  verilen eğitimler hava şartlarına bağlı olarak 8 ile 12 gün sürüyor.

Eğitimin ilk aşamasında  yaklaşık 3 gün boyunca verilen teorik derslerin ardından yapılan iki ayrı sınavda başarılı bir performans gösteren adaylar daha sonra kanat hakimiyeti  eğitimine tabi tutuluyor.

Burada başarılı olanlar 60 ile 350 metre yüksekliğindeki tepelerden yalnız uçuş gerçekleştiriyor.

En az 2 eğitmen tarafından yaptırılan uçuşlar biri tepede değeri inişte olmak üzere her bir öğrenciye 7 defa tek başlarına uçuş gerçekleştiriliyor.

Uçuş sürecini başarıyla tamamlayanlar yamaç paraşütü  pilot sertifikasını almaya hak kazanıyor.

Bölgede havacılığın gelişmesi, bölgenin sosyal aktivitelerinin canlanması ve bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kursa 16 yaşından gün almış sağlık ve adli sicilinde sıkıntı olmayan herkes katılabilmektedir.

Başvuruların devam ettiği bugünlerde kontenjanlar sınırlı olup eğitimler 27 Ağustos ve 10 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Başvuru yapmak isteyen adaylar 0537 838 50 86 nolu telefon numarasından iletişime geçerek kayıt yaptırabilir.