ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Sporu sevdirmenin spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmanın toplumda spor kültürünü güçlendirmenin ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasının amaçlandığı projeyle başarılı olan ve gelecek vaat eden çocuk ve gençler  spor kulüplerine yönlendirilip profesyonel spor yaşamlarına da ilk adımı atmaları hedefleniyor.

Bu kapsamda Yüksekova’da da 13 spor branşında 37 uzman antrenörle yaz okul kursları verilmeye başlandı.

Kurslardaki eğitimlerden 5 -18 yaş arasındaki çocuk ve gençler faydalanabilecek.

Yüksekova'da açılan kurslardan en çok yüzme, futbol ve voleybol kursları na yoğun talep oluştu.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sami Keskin Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada, Gençlik Spor Bakanlığı ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün her yıl düzenlemiş olduğu yaz spor okul kurslarının bugün itibariyle başladığını söyledi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak bu heyecana ortak olduklarını ifade eden Keskin, Şuana kadar ilçe müdürlüğümüze 3 Binin üzerinde yaşları 5 ile 18 arasında olan  gençlerimiz ve çocuklarımız başvuruda bulundu.

Toplamda 13 spor branşında  gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetinde olacağız. Çocuklarımızın tatillerini sporla sağlıklı bir şekilde geçirmelerini istiyoruz. Kurslarımıza çok ciddi anlamda bir katılım oranı var. Özellikle voleybol, futbol, yüzme gibi branşlara yoğun bir talep var. Öğrenci velilerimizde bu konuda çok duyarlı davranıyor. Yaz spor okullarımız okullar başlayana kadar ücretsiz bir şekilde çocuklarımızın hizmetinde olacaktır.Çocuklarımızı spor dallarına yönlendirelim. 37 uzman antrenörlemizle çocuklarımızın,gençlerimizin hizmetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Ferhat Yiğit