YÜKSEKOVA

“Yeni hastane inşaatı bitmiyor! Çünkü çalışan personel yok”

Yüksekova Devlet Hastanesi'ne bağlı ek bina olarak yapılacak yeni hastanenin inşaat çalışmalarında sona gelinirken İnşaat alanında bir çalışma yürütülmemesi dikkat çekti.

Abone Ol

İlçenin İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Karayolları 117.Şube Şefliği'nin arkasında 2015 yılında 75 yataklı ve 3  ameliyathanenin yer alacağı devlet hastanesinin inşaatı başlatıldı. 2024 yılının Ağustos ayında  bitirilmesi hedeflenen hastanede çalışmaların yeterli düzeyde olmaması dikkat çekti. 

Konuyla ilgili Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç yaptığı açıklamada hastanenin ne durumda olduğunu öğrenebilmek ve vatandaşa aktarabilmek adına çalışmaları yerinde incelediklerini söyledi.

Net bir tarih olmamakla beraber Ağustos ayının sonunun işaret edildiğini aktaran Çoğaç, "Burada çalışan personel bulamıyoruz. Bu bizim de gözümüze çarptı.

Az sayıda bir personel burada çalışma yürütüyor. Hastanenin yüzde 90 gibi inşaatı bitmiş zaten. Yaklaşık 65 günlük bir süreye ihtiyaç var burada daha öncede buraya geldiğimizde ağustosun sonu gibi bir tarih ön görülüyordu. Biz işin sürdürülebilir olmasından yana sürekli burayı ziyaret ediyoruz. Bitmesi yönünde bir çalışma var. Ana firmadan da destek var"dedi. 

"Muhtemelen bir ay sonra testler yapılacak burada"

 Çoğaç, Hakkari valisi ve Yüksekova Kaymakamının hastanenin yapım aşamasını takip ettiğini vurguladı.

Çoğaç, "Onlardan da bilgi alacağız gördüğümüzü onlara da aktaracağız. Ufak ta olsa bir çalışma görülüyor. Biz buradaki çalışmaların takipçisi olup vatandaşlarımız süreç ile ilgili bilgilendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Hastanenin faaliyete girmesiyle Yüksekova Devlet Hastanesi'nin deki hasta yükünün hafiflemesi ve vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunulması bekleniliyor.