VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde  Bilim Özel Öğretim Kursu’nda 10 öğrenci sayısal da ilk 25 bine girerek büyük bir başarı sağladılar.


Yüksekova ilçesinde bulunan Yüksekova Özel Bilim Öğretim Kursu’nda eğitim gören öğrencilerden Jiyan Baykal 525 puanla ve 6 bin sıralamayla, TYT (Temel Yeterlilik Sınavı) il birincisi, Emir Zekeriya Özbiçen 532 puanla ve 6 bin sıralamayla, Meliha Aksu 505 puanla ve 15 bin sıralamayla, İslam Ayhan 499 puanla ve 18 bin sıralamayla, Taner Karahan 494 puanla ve 21 bin sıralamayla, Emir Aykanat 493 puanla ve 23 bin sıralamayla, Serdar İrinç 490 puanla ve 25 bin sıralamayla, Nasibe Atilla 485 puanla ve 28 bin sıralamayla, Ali Babat 485 puanla ve 29 bin sıralamayla, Akın Bartın 480 puanla ve 32 bin sıralamasıyla alanlarında  büyük bir başarı gösterdiler.

"BÜYÜK EMEKLERLE BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDİYORUZ"

Başarı geleneğini 7 yıldır hep sürdüreceklerini ifade eden Özel Yüksekova Bilim Özel Öğretim Kursu Müdürü Behçet Özdil, “Büyük emeklerle, büyük başarılar elde ediyoruz. Dereceye giren birçok öğrencimiz var.  Eşit ağırlıkta yine 30 bine giren öğrencilerimiz var sözel dalında ilk 20 bine giren 4-5 öğrencimiz var. Her sene bu başarıyı arttırarak ilerliyoruz. Buda bizi gururlandırıyor. Bölgemizin ve İlçemizin eğitim çıtası yükseltmek hepimin görevidir. Bu konuda katkımızın olması bizi mutlu ediyor” dedi.

TYT il birincisi olan Jiyan Baykal, “Yüksekovalıyım İstanbul’da okudum. İlk geldiğimde pandemiden ötürü pek bir bilgim yoktu. İki yıldır buradayım. Kurum sağ olsun çok yardımcı oldular. Bilmediğimiz konuların üzerinde durmamızı sağladılar. Hedefim Tıp fakültesine yerleşmek. Açıkçası ilk 5 -6  bine gireceğimi bilmiyordum ama fark ettim ki kurumun verdiği eğitim destekleri sayesinde ilk 5 bine kadar da hedefimi çekebildim. Hedefime yaklaştığıma inanıyorum. İstanbul veya Ankara’da okumak istiyorum. Sıralamam 6 bin ve geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Sayısalda ilk 6 bine giren bir diğer öğrenci Emir Zekeriya Özbiçen ise, “Bu sene dershaneye başladım. Hocalarımızın yardımı ile bu sene güzel bir sıralama yaptım. Düzenli bir çalışma ile ortalama olarak 10 saat çalıştım. Bu süreçte sosyal hayatımı baya kısıtladım. Diğer öğrencilere tavsiyelerim liseden itibaren çalışmaya başlasınlar. Yeni mezun olanlar da düzenli ve verimli bir şekilde çalışmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başarı gösteren diğer öğrencilerden Serdar İliç ve Emir Aykanat sıkı ve düzenli çalışmanın sonucunda bu başarıyı elde ettiklerini söylediler.

Editör: Ferhat Yiğit