Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Yüksekova Hedef  Özel Öğretim Kursunda eğitim gören öğrencilerden İshak Değirmenci 511 puanla ve 6 bin sıralamayla büyük bir başarı göstererek sayısal il birincisi olurken, Adar Adar isimli öğrenci 491 puan ile sayısalda  ilde 7’inci oldu.

Eşit ağırlıkta Şahadet Yağan isimli öğrenci ilk 4 bine girerek il geneli 4’üncü, Sima Nur Kına ise sözel de 9 bine girerek il genelinde 28’inci oldu.

Kurumda eğitim gören diğer öğrencilerden  Bedirhan İşbilir sayısal da 17 bin, Talip Ergül 28 bin, sözel de ise Büşra Aydın 8 bin, Turan Taş 9 bin, eşit ağırlıkta ise Azad Akbaş 29 bin sıralama yaptı.

1-538

Çağdaş bir eğitim anlayışı ve başarı odaklı bir yol izlediklerini vurgulayan  Yüksekova Hedef  Özel Öğretim Kursu Müdürü Veysi Dinler, ülke geneli 3 milyon insanın girdiği YKS sınavında ilk 50 binde 47, ilk 100 binde 84, ilk 150 binde 126, ilk 200 binde 179 öğrencilerinin olduğunu ve  bu dereceler arasında sayısal ve sözel alanlarında il birinciliğinin bulunduğunu hatırlattı.

ÖĞRENCİYİ BAŞARIYA GÖTÜREBİLECEK HER KOŞULU SAĞLAMAK İÇİN GAYRET EDİYORUZ

Dinler,“ Kurumuz açıldığımız ilk günden beri tek arzumuz Yüksekova’da eğitim alanında başarı sağlamaktı. Çok şükür bunu başardık.

Hedef Özel Öğretim Kursu olarak eğitim camiasına dahil olduğumuz günden beri gerek bireysel ve gerekse kitlesel olarak hep zirvede yer aldık. Tabii bu başarının bazı gereklilikleri var; kursun fiziki koşulları, doğru kaynak, nitelikli öğretmen ve güçlü donanımlı rehberlik. iste tam bu faktörler noktasında öğrenciyi başarıya götürebilecek her koşulu sağlamak için gayret ediyoruz. Her yılsonu başarımızın gururunu yasamakla beraber bir sonraki yılın hazırlığına başlıyoruz ve personelimizden branş öğretmenlerimize, rehberlik servisimizden idaremize, öğrencilerimizden velilerimize kadar sürekli istişare halindeyiz daha iyisi olmak için gördüğümüz eksiklerimiz hakkında fikir alışverişi yapmak bizi daha da güçlü kılıyor. Bu sene de yine zirvede olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 2024 YKS'de sergilediğimiz bu başarıda emeği geçen öğrencilerimiz ve ailelerine; mezun oldukları okullardaki öğretmenlere, idarecilere; kursumuz bünyesindeki tüm öğretmenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.  

Başarıyı düzenli çalışarak elde ettiklerini kaydeden öğrenciler ise sınava hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulundular. 

3-415

“HAKKARİ İL BİRİNCİSİ: ÇALIŞMAKTAN GOCUNMAYIN”

Sayısal da 6 bin sıralama ile Hakkari il birincisi olan İshak Değirmenci hedefinin tıp olduğunu aktardı.

Değirmenci sınava hazırlanan öğrencilere şöyle tavsiyeler verdi: “Çalışmaktan gocunmasınlar. Günde 10-12 saatleri zorlasınlar. Çalışmaktan başka bir formül yok.. Benim başarımda da tabii ki  bireysel çaba çok fazla. Ama öncelikle aileme ve Hedef dershanesindeki birbirinden değerli öğretmenlere çok teşekkür ederim. Onlarında çok emeği oldu”

6-159

“HER ŞEY SİZDE BİTİYOR”

Sözelde 9 bine giren Sima Nur Kına hedefinin Özel Eğitim Öğretmenliği olduğunu söyleyerek, “Geçen sene 160 bin olan sıralamamı Hedef kursu ve tabii ki kendi istikrarlı çalışmam sayesinde 9 bine çekmiş bulunmaktayım. İstikrar çok önemli her şey sizde bitiyor. Çok iyi bir dershanede de olabilirsiniz ama kendi çabanız olmazsa başaramazsınız. Burada tabii ki öğretmenlerimiz çok önemli. Özellikle sözel zümresi benimle çok ilgilendi. Kendim merkeze alacak olursam istikrarlı ve azimli  olmanız gerekir. Çok fazla kasmayın sıkıldığınızda ara verin ama yeter ki pes etmeyin” ifadelerini kullandı.

5-233

DENEME ANALİZLERİNİ MUTLAKA YAPSINLAR”

Geçen sene eşit ağırlıkta 74 bin olan sıralamasını 4 bine çeken Şahadet Yağan ailesine ve kurumda çalışan öğretmenlerine teşekkür ederek hedefinin hukuk olduğunu söyledi.

Yağan, “ Ben düzenli çalıştım, onlarda düzenli çalışsınlar. Yılmadan, pes etmeden  çalışsınlar. Deneme analizlerini mutlaka yapsınlar. Hedef ailesi bu senede kendini kanıtladı. Hepsine çok çok teşekkür ederim” diye belirtti.

2-484

Sayısalda 9 bine giren Adar Adar isimli öğrenci de başarısını istikrarlı çalışmaya borçlu olduğunu söyleyerek, “Sınava hazırlanan öğrenciler kararlı olsunlar ve vazgeçmesinler. Her denemeden sonra mutlaka analiz yapsınlar. Uzun bir süreden sonra istediğim hedefe ulaştım. Çok mutluyum. Başarımda başta Orhan Bali ve serdar hocam olmak üzere tüm öğretmenlerime teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

4-326

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ