Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde  Bilim Özel Öğretim Kursu üniversite sınavında dereceye giren öğrencilerine kahvaltı programı düzenledi.

Kurum binasında düzenlenen kahvaltı programına İlçe Milli Eğitim şube müdürü İskender Akdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, dershane idarecileri ve öğrenciler katıldı.  

A2-49

Kahvaltı programında konuşan Özel Yüksekova Bilim Özel Öğretim Kursu koruyucusul Menaf Özdil, öğrencilere gelecek planları için başarılar diledi.  

Özdil başarı geleneğini yıllardır sürdürdüklerini  ifade ederek, "2010'dan beri her yıl yüzlerce öğrenciyi üniversiteye gönderiyoruz. Bu yıl da güzel bir başarı yakaladık sadece tıp fakültesi sıralamasına 10'dan fazla öğrencimiz var. Diğer alanlarda da çok güzel sıralamalar var. Yoğun emek sarf ettiğimiz bu dönemi kapatıyoruz ve önümüzdeki sezonlara yoğunlaşıyoruz. Çünkü YÖK önemli kararlar aldı ve Milli Eğitim Bakanlığı önemli değişikliklere gidecek. Biz de bu değişiklikleri mercek altına aldık. Bunların dışında yapay zeka ve makine ögrenimi hızlı bir ivme kazandı. Zamanın ve iş dünyasının dinamikleri değişiyor. Biz bu tüm değişimler perspektifinde kendimizi yeniden konumlandıracağız. Bu senenin grurunu yaşamak milli eğitim camiamızın saygı değer müdürleri STK temsilcilerimiz ,kıymetli ögretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimizle geleneksel kahvaltıda bir araya geldik. Biz daha iyi bir hayatın mümkün olduğuna ve bununda ancak eğitimle mümkün olduğuna inanıyoruz" dedi. 

1-536

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERDEN ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Geçen sene sayısaldan 29 bin olan sıralamasını 8 bine yükselten Ali Babat üniversiteye hazırlanan öğrencilere tavsiyeler verdi.

Babat, “Hedefim ilk 10 bine girmekti. 8 bine girdim. Başta Cuma hoca olmak üzere tüm öğretmenlerime teşekkür ederim. Çalışan öğrencilere tavsiyem sürekli çalışsınlar. Günde 1 saatte olsa mutlaka çalışsınlar. İstekli değillerse dinlenip daha sonra çalışsınlar. Zaten daha sonra başarı geliyor ”dedi.  

Sözelde 8 bine giren Nazar Kına, başarısında emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ederek, “Hedefim Özel Eğitim Öğretmenliği kazanmaktı. Kazandım.  Sözelden tercih vermek isteyen öğrenciler  sık sık tekrar etsinler. Sözel dersler çabuk unutuluyor. Sadece soru çözmesinler” ifade etti.  

Sayısalda ilk 63 bine giren Kübra Baki ise hedefinin tıp olduğunu söyleyerek gelecek sene daha çok çalışacağını belirtti.

Hedefi olan Diş hekimliğini kazanan Sidar Çapa, “Geçen sene 100 bine girdim. Bu sene ise 35 bin sıralama yaptım. Hedefim Van Diş Hekimliği Bölümüydü ve kazandım. Çok mutluyum. Bana destek olan öğretmenlerime ve aileme teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Sayısalda 32 bin sıralama yapan Rengin İlhan, “Bu başarımı aileme ve final kurumuna borçluyum. Hazırlanan öğrencilere ise başarılar diliyorum” diye belirtti.

3-414

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ