Yüksekova son dönemlere göre tarımda bereketli bir sene geçirirken, İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş köyünde yaşayan Cahit Çakmakçı isimli öğretmen, okullar tatil olduktan sonra yaz tatillini köyünde çiftçilik yaparak geçiriyor. Okul döneminde öğrencileri ile birlikte olan Çakmakçı, yaz tatilini de boş geçirmeyerek köyünde tarım, hayvancılık ve arıcılık gibi işlerle uğraşıyor.

Tt-200

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde ilkbahar ayında  aldığı karpuz fidelerini köyündeki bahçesine eken Çakmakçı, karpuzların şimdiden 20 kiloyu  bulduğunu aktarıyor. Emeğinin karşılığını aldığını belirten Çakmakçı, 'Bir öğretmen isterse her şeyi başarır' diyerek tarımla uğraşmayı herkese tavsiye ettiğini söyledi.

Ff-162
“OKUL DÖNEMİNDE ÖĞRETMENİM, TATİLDE İSE ÇİFTÇİYİM”

Emek verdiği karpuzlardan iyi bir verim aldığını ifade eden Cahit Çakmakçı, “Ben köyümde 8 yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum. Yazın özellikle köyde kalmayı tercih ediyorum. Yazı seviyorum, doğayla iç içe bir insanım. Burada kaldığımda tarımla uğraşmasam sıkılırım. Bende her türlü işleri sıkılmadan yapıyorum. Ben hem öğretmenlik yapıyorum yeri gelince bura da çiftçilik işleri ile uğraşıyorum. Benim hem tarlam var hem de arı kovanlarım var. Keçi besliyorum, tarım işini de iyi şekil de yapıyorum. Aslında elimde her türlü iş geliyor. Köyde kaldığım içinde köyü de seviyorum. Bu sene özellikle karpuzları denemek istedim. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'müzden aldığım karpuz fidelerini ilkbaharda ekimini yaptım. Büyük zahmet ve uğraşlar sonrası karpuzlarım iyi şekilde yetişti ve 20 kiloya kadar da geldiler. İnsan isterse her şey olur” dedi.

Ggg-29

Editör: Erkan Çobanoğlu