Proje kapsamında Yüksekova ve Strasbourg'dan gelen öğrenciler, İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Ankara gibi önemli şehirleri gezip tarihlerini tanıma fırsatı buldu.

Öğrenciler Ankara ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlandı.

ATSI (Association Turc pour la Solidarité Internationale / Uluslararası Türk Dayanışma Derneği) Başkanı Zafer Oğuz ve eşi Emine Oğuz öncülüğünde hazırlanan proje ile öğrenciler Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmenin yanı sıra, birbirleriyle kurdukları ilişkilerle de kalıcı bir kardeşlik bağı geliştirme fırsatı buldu.

Katılımcı öğrenciler, gezi deneyimlerinin kendileri için son derece değerli olduğunu belirterek, projede emeği geçenlere teşekkürlerini ifade etti.

Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine rehberlik eden Okul Müdürü Mustafa Can ve İngilizce Öğretmeni Kübra Fidan da projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerin gelişimlerine tanıklık etmenin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu  Öğrencilerin birbirleriyle kurduğu güçlü bağların, eğitim hayatlarına da olumlu yansıyacağına inandıklarını belirterek projede emeği geçenlere teşekkürler etti.

Dsfsaer

Gdst

Gdfgewrt

.

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ