ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Okul öğrencilerinin Astronomi konusunda çok meraklı ve soru sorma konusunda istekli olmaları öğretmenlerinin dikkatini çekti.

Öğrencilerin astronomi konularında kafalarında ki soru işaretlerini gidermek ve teşvik etmek amacıyla  okul idaresi ve öğretmenleri Uzman Astronom Kadir Uluç’u okullarına davet etti.

Programının yoğun olması nedeniyle gelemeyen Uluç, internet üzerinden sınıfa bağlanarak öğrencilerle bir araya gelebileceğini söyledi.

Bunun üzerine Fen bilimleri dersinin olduğu bir sınıfa çevrimiçi bağlanan Uluç,Öğrencilerinin sorularını tek tek yanıtlayarak Astronomi konularında öğrencileri bilgilendirdi.

Ardından öğrencilere sunum yapan Uluç, öğrencilere TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evini tanıtarak bir gözlem evinin nasıl olması gerektiğini öğrencilere gösterdi. Ardından gözlemlenmiş bazı cisimlerin fotoğraflarını göstererek bazı astronomi terimlerini anlattı.

Öğrencilerin merakla sorduğu soruların her birini özenle cevaplandırarak kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesini ve yeni bilgiler öğrenmelerini sağladı.

Okulun öğretmenleri ve idarecileri de verdiği bilgilerden  dolayı Kadir Uluç’a teşekkür etti.

Editör: Viyan Orhan